Cum și-a țepuit un samsar de mașini prietenul din copilărie și a ajuns condamnat la pușcărie

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 22.10.2024 - 10:18
Cum și-a țepuit un samsar de mașini prietenul din copilărie și a ajuns condamnat la pușcărie - Foto: Profimedia Images - Imagine cu rol ilustrativ
Cum și-a țepuit un samsar de mașini prietenul din copilărie și a ajuns condamnat la pușcărie - Foto: Profimedia Images - Imagine cu rol ilustrativ

Samsarii de mașini „nu au mamă și tată”, cum se spune, când e vorba să facă bani. De exemplu, un samsar de mașini și-a țepuit pritenul din copilărie, abuzând de încrederea acestuia. Oamenii legii au intrat pe fir și acesta a ajuns condamnat la pușcărie.

SHARE

Un samsar de mașini din Cluj a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare cu suspendare și pus să plătească 40.000 lei cu titlu de daune materiale, după ce și-a țepuit prietenul din copilărie.

Sentința pronunțată de magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca în dosarul în care bărbatul este acuzat de săvârșirea infracțiunii de abuz de încredere nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. 

Citește și: Dezvăluire-șoc! O „vedetă” TV mărturisește că a fost samsar de mașini și dependent de păcănele

Cum și-a țepuit un samsar de mașini prietenul din copilărie și a ajuns condamnat la pușcărie

La data de 31 ianuarie 2021, păgubitul i-a încredințat prietenului său, samsar de mașini, autoturismul său Kia Sportage rugându-l să găsească un potențial cumpărător.

În schimb, acesta a primit o mașină marca Mercedes CLS care avea probleme la motor, iar ulterior samsarul nu a restituit nici banii, nici autoturismul luat la schimb persoanei vătămate. 

Ulterior înțelegerii dintre samsarul auto și persoană vătămată, samsarul a dat mașina la schimb după o înțelegere cu o altă persoană, relatează stiridecluj.ro.

Citește și: 5 semne că ai cumpărat o mașină cu kilometrajul dat peste cap și „cosmetizată” de samsari

În fața instanței, bărbatul a declarat că în luna ianuarie 2021 a fost abordat de către samsarul auto care i-a propus efectuarea unui schimb de autoturisme, acesta prezentându-se drept proprietarul autoturismului Kia Sportage pe care voia să-l ofere la schimb.

Bărbatul a arătat că inculpatul a precizat expres că dorește doar un schimb, nefiind interesat să vândă autoturismul respectiv și a acceptat propunerea fără să încheie un contract în acest sens.

Martorul a acceptat schimbul propus de suspect, fără a încheia vreun act translativ de proprietate cu acesta.

Citește și: Cum afli vârsta reală a mașinii second hand pe care o cumperi? Trebuie doar să te uiți pe parbriz!

Schimbul efectiv ar fi fost efectuat la data de 1 februarie 2021, iar după câteva zile mașina a fost vândută în schimbul sumei de 8000 de euro. 

„Din coroborarea probelor administrate în cauză a rezultat că inculpatul a dispus fără drept de autoturismul marca Kia Sportage aparținând persoanei vătămate, acesta depășindu-și mandatul încredințat de persoana vătămată, respectiv de a vinde autoturismul, schimbându-l cu unul defect, păgubind astfel persoana vătămată”, au reținut judecătorii clujeni. 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te