CORONAVIRUS Pirelli închide fabrica de anvelope de la Slatina. Urmează Michelin și Continental?

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 18.03.2020 - 12:17

Industria auto în general, și cea din România, în special, trece prin momente dificile din cauza pandemiei de Covid-19. După Ford și Dacia, și Pirelli a anunțat sistarea activității în uzina de la Slatina. Michelin și Continental, ceilalți mari actori, nu au anunțat încă nimic.

SHARE

„Pirelli Slatina anunţă suspendarea activităţii fabricii, în perioada 23-31 martie, în contextul îngrijorărilor recente legate de răspândirea COVID-19, dar şi al încetinirii solicitării produselor, pe piaţa auto. În afara măsurilor de prevenţie a contaminării cu COVID-19 aplicate deja în interiorul fabricii, Pirelli Slatina anunţă că reluarea activităţii de producţie se va face cu un număr căt mai redus de angajaţi, tocmai pentru a putea garanta standarde cât mai ridicate de protecţie a propriilor angajaţi, asigurând, în acelaşi timp, şi furnizarea produselor solicitate. Pirelli va monitoriza constant evoluţia situaţiei şi este pregătită să intervină cu măsuri suplimentare dacă va fi necesar”, se arată într-un comunicat oficial Pirelli.

În uzina Pirelli de la Slatina lucrează aproximativ 4.000 de angajați. 

Contactați de Newsweek România, Michelin și Continental au declarat că, pentru moment, activitățile lor de producție și dezvoltare în România nu sunt afectate. 

Newsweek România, către Continental: Care este impactul punctual, în România, a pandemiei de coronavirus asupra Continental, având în vedere că sunteți unul dintre principalii actori din industria auto, cu centre și facilități în Timisoara, Brașov, Iași, Sibiu, etc.?

Continental monitorizează cu atenție evoluția coronavirusului atât la nivel internațional, cât și național. Compania se supune deciziilor și măsurilor recomandate de autoritățile din țară pentru prevenirea răspândirii acestuia.

Până la notificari ulterioare, toate întâlnirile interne cu participanți din locații diferite sunt ținute online și nu față în față. Delegațiile interne, precum și cele internaționale sunt limitate la acele călătorii care au o importanță critică pentru compania noastră.

Angajații din centrele de cercetare și dezvoltare pot opta pentru mobile work, dacă modul de lucru permite.

Ce măsuri au fost adoptate și ce șcenarii sunt luate în calcul, pentru fiecare ramură de activitate – producție, R & D, etc.?

Angajații companiei care au fost în regiuni afectate sau au avut un contact apropiat cu un caz COVID-19 probabil (prezintă simptome) sau confirmat în ultimele 14 zile nu sunt primiți în nicio locație Continental din cauza unei posibile perioade de incubație. Acestea sunt instruite să urmeze protocolul comunicat de către autorități.

Intern comunicăm mesajele autorităților locale și naționale către angajații noștri. Am pus postere în locurile comune cu măsurile de igienă recomandate pentru prevenirea răspândirii de bacterii, precum: spălarea corectă și frecventă a mâinilor, atenția la felul în care tușim corect, limitarea contactului cu alte persoane, protejarea rănilor, precum și cu recomandările de măsuri simple de aplicat acasă pentru prevenirea de bacterii: igiena mâncării, spălatul cu atenție al rufelor și al vaselor, aerisirea locuinței etc.

Care sunt principalele probleme cu care se confruntă Continental? Cum se resimte criza în această zonă de business?

În momentul de față, în centrele de inginerie din România, angajații pot opta pentru varianta de lucru de acasă, dacă modul de lucru o permite. Activitatea în centrele de producție se desfășoară în condiții normale, cu o atenție sporită acordată măsurilor de prevenție luate, respectând recomandările autorităților.

Citește și...

BREAKING Dacia oprește producția în România din cauza pandemiei de Covid-19

Ford oprește producția în fabrica de la Craiova din cauza pandemiei de Covid-19

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te