Continental marchează 20 de ani de prezență la Sibiu, cu un nou modul de producție, de 45.000.000 €

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 21.06.2024 - 13:51
Continental marchează 20 de ani de prezență la Sibiu, cu un nou modul de producție, de 45.000.000 € - Foto: Continental

Compania germană de tehnologie în domeniul automotive Continental marchează 20 de ani de prezență la Sibiu cu demararea lucrărilor la un nou modul de producție, cel de-al 7-lea. Investiția se ridică la 45.000.000 €

SHARE

Continental sărbătorește anul acesta cea de-a 20-a aniversare la Sibiu. De la 1 la 70 de linii de producție, de la 500 de mii la un volum de producție de peste 40 de milioane de unități electronice de control pe an și 1 miliard de euro vânzări, de la 1 la 3 clădiri de cercetare și dezvoltare, sunt doar câteva dintre reperele cheie evidențiate în evenimentul aniversar care a avut loc la sediul Continental Sibiu.

"De-a lungul acestei călătorii de 2 decenii, #PeopleOfContinentalSibiu, dar și partenerii noștri, au contribuit la creșterea continuă a echipei noastre, la extinderea activității, la consolidarea competențelor și la construirea încrederii necesare pentru a crește și pe viitor.

Citește și: FOTO Tomograful nu se mai folosește doar în spitale. La Timișoara, e utilizat la piese pentru mașini

Aniversarea noastră de 20 de ani în 2024 ne întărește viziunea de a face și de a păstra Continental Sibiu – locul în care să fii - pentru oameni, afaceri și comunitate - acum și în viitor”, a declarat Sonok Rivetto, Director General al Continental Sibiu.

Continental marchează 20 de ani de prezență la Sibiu, cu un nou modul de producție, de 45.000.000 €

Continental a marcat cei 20 de ani de prezență la Sibiu prin demararea lucrărilor la un nou modul de producție, cel de-al 7-lea, cu o investiție planificată de peste 45 de milioane de euro.

O parte din investiție va fi acoperită din fonduri de stat alocate pentru stimularea investițiilor cu impact major în economia românească.

Modulul 7 al Continental Sibiu va  avea o suprafață de peste 15.000 m². Din această suprafață, 6500 m² sunt alocați zonei de producție, iar restul este aferent zonei de logistică, zonei de birouri, precum și a altor spații adiționale, toate dotate cu echipamentele necesare. Extinderea vine și cu un nou corp pentru cantina locației.

Finalizarea noului modul de producție este planificată pentru sfârșitul anului viitor, iar începerea producției, în primăvara anului 2026.

Citește și: După 30 de ani în România, Bosch a ajuns la 10.500 de angajați. Vânzări de 2,4 miliarde €, în 2023

În cadrul noului modul, ingineri, tehnicieni și operatori, vor lucra împreună la producția de sisteme inteligente de conducere autonomă, sisteme de conectivitate și alte soluții de mobilitate pentru clienți automotive cheie din întreaga lume, totul într-o fabrică modernă, cu tehnologii de ultimă oră și procese smart ale industriei 4.0.

"La Continental Sibiu, simțim de multe ori că suntem un oraș în oraș, dar și mai important pentru oraș, fiind prezenți la cele mai importante evenimente din oraș, susținând diverse proiecte de responsabilitate socială sau venind cu noi inițiative în această direcție.

Citește și: Primul centru IT BMW din Europa Centrală și de Est, deschis în România. Ce vor dezvolta specialiștii

Cu ocazia aniversării a 20 de ani, lansăm și un program prin care încercăm să dăm înapoi comunității tot ceea ce am primit ca sprijin în ultimii ani. Programul de CSR se numește "20 de ani, 20 de fapte bune" și cuprinde 20 de inițiative sociale, de mediu, de sănătate sau culturale prin care susținem ONG-urile locale, instituțiile și întreaga comunitate din care facem parte", a declarat Lăcrămioara Dărăban, Head of Human Relations la Continental Sibiu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te