Primul centru IT BMW din Europa Centrală și de Est, deschis în România. Ce vor dezvolta specialiștii

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 05.03.2024 - 13:04
Primul centru IT BMW din Europa Centrală și de Est, deschis în România. Ce vor dezvolta specialiștii - Foto: Profimedia Images - Imagine cu rol ilustrativ

Primul centru IT BMW din Europa Centrală și de Est și al doilea de pe „bătrânul continent” va fi deschis în România, în urma semnării unui joint-venture cu NTT DATA Romania. Colaborarea va lua startul cu 120 de specialiști software, dar se anticipează câteva mii până în 2027.

SHARE

BMW Group şi NTT DATA Romania au semnat un acord pentru înfiinţarea unui joint-venture în România. Astfel, BMW Group continuă să-şi extindă reţeaua globală de centre IT și va deschide în țara noastră, la Cluj-Napoca, primul său centru IT din Europa Centrală și de Est și al doilea de pe „bătrânul continent” (primul este în Portugalia). Contractul de joint-venture este supus revizuirii şi aprobării de către autorităţile relevante.

Primul centru IT BMW din Europa Centrală și de Est, deschis în România. Ce vor dezvolta specialiștii

Joint-venture-ul BMW Group - NTT DATA beneficiază de experienţa extinsă a NTT DATA în dezvoltarea agilă de software şi de reţeaua sa excelentă în comunitatea IT locală din România.

Centrul IT BMW de la Cluj are scopul de a sprijini BMW Group IT în Europa şi de a dezvolta proiecte şi inovaţii IT pentru producţie, dezvoltare, resurse umane, vânzări şi servicii financiare BMW.

"Cu NTT DATA, ne bazăm pe un partener puternic care are o reţea excelentă într-o regiune tehnologică dinamică şi ne permite să dezvoltăm competenţe software suplimentare într-un ritm accelerat şi într-o manieră ţintită.

În colaborare cu companii precum NTT DATA, putem stabili huburi IT puternice şi, prin urmare, putem oferi un răspuns la deficitul de experţi IT", declară Alexander Buresch, director IT executiv şi vicepreşedinte executiv al BMW Group IT.

Citește și: Povestea românului din Câmpulung Moldovenesc ajuns la 34 de ani șeful motoarelor pentru BMW Seria 5

"Suntem extrem de încântați să anunţăm planurile noastre de a deschide împreună cu BMW Group un nou centru de dezvoltare software în Cluj-Napoca. Această colaborare îşi propune să sprijine producătorul auto în misiunea sa de transformare digitală", declară Maria Metz, CEO al NTT DATA Romania.

De ce a ales BMW Group orașul Cluj-Napoca, pentru noul său centru IT

Joint-venture-ul BMW Group - NTT DATA Romania va fi înfiinţat la Cluj-Napoca, a anunțat constructorul bavarez. 

Orașul, cunoscut ca centru universitar, oferă un ecosistem puternic pentru inovaţie, cu antreprenoriat solid, companii de tip start-up şi un număr mare de talente pe scena tech. Acest lucru creează un potenţial ridicat de creştere pe termen lung a joint-venture-ului.

Citește și: VIDEO BMW iFactory de la Debrecen, la 30 km de România, prima fabrică auto fără emisii de CO2

Pentru început, joint-venture-ul va angaja 120 de specialiști software, dar se preconizează că echipa va crește până la aproximativ 250 de dezvoltatori de software la sfârşitul anului 2024. Apoi, planul este să se ajungă la câteva mii de angajaţi până în 2027.

BMW Group şi NTT DATA colaborează într-o gamă largă de proiecte de peste 30 de ani. Iar semnarea contractului de joint-venture în România marchează următorul pas important în acest parteneriat.

Amprenta globală în IT şi dezvoltarea de software

BMW Group a avansat deja în digitalizarea întregii companii şi a proceselor sale interne şi externe.

De câţiva ani, huburile IT şi software din Germania, SUA, Africa de Sud, India, Portugalia (joint-venture Critical TechWorks) şi China (LingYue Digital IT Co. Ltd. şi BA TechWorks) au consolidat competenţa în software a producătorului premium. Ele contribuie semnificativ la dezvoltarea şi operarea soluţiilor IT inovatoare pentru BMW Group.

Un total de peste 9.400 de angajaţi din întreaga lume lucrează deja în domeniul IT şi al dezvoltării software pentru BMW Group şi joint-venture-urile sale.

Citește și: Ce BMW-uri preferă românii și ce BMW-uri cumpără nemții? Diferențele sunt colosale. Ce arată

NTT DATA Romania ocupă o poziție-cheie pe piața IT, furnizând o gamă variată de servicii și soluții pentru clienții din diverse industrii.

Cu o prezență solidă în principalele centre universitare din România, NTT DATA se mândrește cu o echipă diversificată de profesioniști și oferă o gamă completă de servicii în domenii precum dezvoltarea și mentenanța aplicațiilor, servicii de infrastructură, soluții cloud, transformare digitală și outsourcing.

Această diversitate a competențelor permite satisfacerea nevoilor clienților, cât și implementarea cu succes a inițiativelor IT complexe din industrii variate, precum automotive, producție, financiar, retail, telecomunicații și altele.  

Parte a Grupului NTT DATA, cu clienți în peste 50 de țări, NTT DATA Romania îmbină acoperirea globală cu avantajul tehnologic și expertiza locală. Această sinergie facilitează progresul clienților și al societății spre digitalizare. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te