Clotilde Armand: PNL și PSD blochează costrustruirea de stații de încărcare pentru mașini electrice

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 09.08.2022 - 14:48
Stație încărcare mașini electrice. / Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, afirmă că PNL şi PSD au blocat, în şedinţa Consiliului Sectorului 1, un proiect privind construirea unor staţii de încărcare pentru autovehiculele electrice.

SHARE

De asemenea, edilul susține că PNL Sector 1 „vrea să dea cu dedicație unui SRL” teren din domeniul public pentru amplasarea de stații de încărcare pentru mașini electrice.

„PNL și PSD au blocat să accesăm bani europeni (2 milioane €) pentru a construi stații de încărcare destinate autovehiculelor electrice!

În ședința de astăzi de Consiliul Local al Sectorului 1, consilierii PNL PSD au refuzat să accesăm bani europeni pentru a construi 42 de stații de încărcare destinate autovehiculelor electrice. Proiectul de pe ordinea de zi a Consiliului Local respins de PNL și PSD vine într-o perioadă în care Guvernul (adică tot PNL și PSD) depune eforturi pentru a mări numărul de stații de încărcare pentru mașinile electrice cu ajutorul PNRR.

 
România și-a asumat într-o ordonanță de urgență a Guvernului să construiască în următorii 4 ani peste 15.000 de statii de încărcare pentru mașini electrice cu bani alocați prin PNRR. La Sectorul 1, însă, PNL și PSD blochează demersurile noastre de a ajuta comunitatea locală. Amintesc că pe străzile din București circulă peste 8.000 de vehicule electrice iar peste 2.000 sunt înregistrate în Sectorul 1.

Mai mult, PNL Sector 1 a venit cu un alt proiect prin care vrea să se dea cu dedicație unui SRL părți din domeniu public al Sectorului 1 pentru a se construi astfel de stații de încărcare, pentru ca acea societate să facă afaceri pe banii cetățenilor Sectorului 1. Proiectul PNL încalcă flagrant OUG 57/2019 Art. 349 care stabilește clar cum un bun public se poate da în folosință gratuit. De altfel, proiecte similare au fost respinse de mai multe consilii locale pe motive de nelegalitate. Adică ce ne-a propus PNL se numește simplu: conflict de interese!

 
Iată stimați cetățeni cum a blocat PNL și PSD un nou proiect de dezvoltare locală doar pentru că nu le-a ieșit nimic profitabil, pentru a nu face primarul capital de imagine (ferească Dumnezeu de așa ceva!), pentru că asta știu ei să facă de 32 ani. Vă rog să nu uitați aceste episoade. Eu voi reveni din noi cu proiectele până când toți acești consilieri vor pricepe că nu mai este cale de întors iar schimbarea este inevitabilă.

De asemenea, rog comunitatea posesorilor de mașini electrice să ne susțină în următoarea ședință și să le scrie liderilor PNL și PSD că este nevoie ca de aer de stații electrice în Capitală”, a scris Clotilde Armand, pe pagina sa de Facebook.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te