Bunicuțele pe patru roți se pregătesc pentru Concursul de Eleganță Sinaia 2019

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 08.06.2019 - 19:42

Organizat pentru prima dată de Automobil Clubul Regal Roman (ACRR) în urmă cu 85 de ani, Concursul de Eleganță Sinaia a devenit unul dintre cele mai importante evenimente de profil din Europa de Est în ultimii ani.

SHARE

Lansat de ACRR în 1934 și reluat de Retromobil Club România (RCR) din 2011, Concursul de Eleganţă Sinaia a fost încadrat din 2017 ca eveniment de categoria A în calendarul Federaţiei Internaţionale de Automobile de Epocă (FIVA).

Cea de-a IX-a ediție modernă, ce va avea loc sâmbătă, 29 iunie, pe Domeniul Regal Peleș, se anunță și mai interesantă pentru pasionații de automobile rare şi elegante, precum şi de poveştile extraordinare din spatele acestora, peste 30 de bunicuțe pe patru roți pregătindu-se pentru defilare pe ”podiumul” din curtea Castelului Peleș.

Mai mult, cum arta cunoaște multe forme, la Sinaia 2019, arta restaurării automobilelor de epocă se va îmbina armonios cu pictura și acordurile muzicii clasice, în cadrul unei expoziții ”Aquarelief by Adrian Mitu” cu lucrări dedicate mașinilor participante.

Iar din juriul Concursului de Eleganță Sinaia 2019 va face parte și renumita jurnalistă americană Jackie Jouret, cea care a descoperit epava legendarului BMW 507 care a aparținut regelui rock'n'roll-ului Elvis Presley. Jackie colaborează constant unele dintre cele mai importante publicații de profil de peste Ocean - Vintage Motorsport Magazine, 000 Magazine, Roundel și BMW Car Club of America.

Vedete printre vedete

Toate mașinile înscrise în concurs sunt vedete. Totuși, unele sunt mai vedete decât altele. Lista poate începe cu cel mai vechi automobil de la Sinaia 2019, un Fiat 501 din 1924.

Mercedes-ul 540K Cabriolet A Sidelfingen din 1937, prezentat de Tiriac Collection, care anul trecut a câștigat premiul ”Best in Class”, va defila din nou prin fața Castelului Peleș.

Iar un Aero 30 Roadster din 1936, unul din automobilele care au apartinut MS Regelui Mihai I al Romaniei, va circula din nou, după circa opt decenii, pe aleile Domeniului Regal.

Ediția de anul acesta a Concursului de Eleganță Sinaia include și categorii noi. La categoria vehicule istorice de competiție numită sugestiv ”Concurând cu vântul” veți putea auzi simfonia motorului Ford V8 de 5.7 litri și 500 de cai putere al unui De Tomaso Pantera din 1972.

Iar la categoria "Legende de mic litraj”, unul din vehiculele participante va fi un Renault Dauphine Gordini din 1967.

Foto: Dragoș Savu, RCR, Facebook

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -