Bentley Bentayga Speed, cel mai rapid SUV: 0-100 km/h în 3,9 secunde și 306 km/h

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 15.02.2019 - 18:52
Bentley Bentayga Speed a fost creat cu măiestrie, cu o execuție elegantă și atemporală.

Motor W12 de 6.0 litri. 635 CP și un cuplu de 900 Nm. Accelerație 0-100 km/h în 3,9 secunde. Viteza maximă de 306 km/h. Bentley a prezentat cel mai rapid SUV din lume, Bentayga Speed.

SHARE

Proiectat și realizat în Marea Britanie, super-SUV-ul de lux se bazează pe îndelungata tradiție a modelelor Speed, care a luat naștere odată cu Bentley Continental GT, în 2007. Noul model duce abilitățile extraordinare ale lui Bentayga la cote și mai înalte, datorită creșterii puterii motorului W12 de la 608 CP la 635 CP, în timp ce cuplul ajunge la 900 Nm.

Mașina oferă patru moduri de conducere - Dynamic Drive. Special pentru modelul Speed, modul Sport, care oferă și opțiunea Custom pentru clienții care preferă propriile setări de conducere, a fost recalibrat pentru a îmbunătăți răspunsul motorului W12 și al transmisiei automate cu opt trepte, precum și al suspensiei și sistemului Bentley Dynamic Ride. Efectul este un mod de condus mai dinamic și mai interesant. Bentley Dynamic Ride este prima tehnologie de control antiruliu activ, electric, din lume, care utilizează un sistem de 48V. Acest sistem contracarează instantaneu forțele laterale de rulare în curbe și asigură  o suprafață maximă de contact pentru anvelopă pentru a oferi o stabilitate de top în cabină, confort și o manevrabilitate excepțională.

Sistemul de tracțiune integrală permanentă oferă o manevrabilitate de top indiferent de suprafața de rulare, în timp ce frânele ceramice puternice sunt disponibile opțional. Frânele ceramice ale Bentayga Speed sunt cele mai mari și cele mai performante frâne montate vreodată pe un Bentley, asigurând un cuplu maxim de frânare de 6.000 Nm și sunt proiectate pentru a rezista la temperaturi de până la 1.000°C. De asemenea, economisesc mai mult de 20 kg din greutatea totală a automobilului, comparativ cu frânele metalice.

Eleganță atemporală

Bentley Bentayga Speed a fost creat cu măiestrie, cu o execuție elegantă și atemporală. Postura atletică a SUV-ului este amplificată de designul special gândit al modelului Speed, cu elementele inferioare în culoarea caroseriei. Inscripțiile Speed discrete și elegante împodobesc marginile inferioare ale celor două portiere din față. Numai la acest model, grilele frontale sunt închise la culoare, subliniind performanța modelului.

Stopurile și farurile fumurii sunt o altă caracteristică specifică modelului Speed. Acestea sunt completate de un nou design al jantelor de 22 de inch cu 10 spițe, disponibile în trei finisaje – argintiu, fumuriu sau negru, pentru orice client care optează pentru pachetul Bentley Black Specification.

Realizat artizanal în Crewe, Anglia, habitaclul Bentayga este o mostră de design britanic modern la superlativ. Bentayga Speed introduce un nou interior în două culori, special conceput pentru a evidenția liniile unice de design. Elementul cheie al interiorului este utilizarea materialului Alcantara pentru prima dată într-un Bentayga. Pielea Alcantara este un material foarte plăcut la atingere, care este adesea folosit pe mașinile de înaltă performanță - a fost utilizat anterior de Bentley pe modele precum Continental Supersports. În funcție de preferințe, clienții pot opta totuși pentru piele pe Bentayga Speed, fără alte costuri.

Liniile de design sunt evidențiate prin accente construite elegant în jurul portierelor și mânerelor, pe marginea pernelor scaunelor, a suporturilor lombare și pe consola inferioară. Cusătura de contrast este disponibilă pentru toate modelele Bentayga. Pe modelul Speed, această opțiune este extinsă pentru a include motivul de diamant pe suporturile pernelor, pe partea superioară a spătarului, pe interiorul ușilor și pe panoul din spate al oricărui Speed cu patru locuri în loc de cinci.

În timp ce clienții Bentayga au opțiunea de adăuga aripile Bentley brodate în partea superioară a spătarului scaunelor, pe noile modele Speed acestea au fost înlocuite cu sigla "Speed", ori cu unele cusături de contrast sau la culoare. O insignă metalică Speed înfrumusețează plinta laterală de pe partea pasagerului, în timp ce o pragul metalic iluminat și marcat cu Speed întâmpină pasagerii în habitaclul cu adevărat luxos.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te