Autocarele românești, considerate pericole în Germania. Doi șoferi au condus 30 de ore, au dormit 3

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 24.01.2023 - 12:48
Poliția din Germania este cu ochii pe autocarele românești, după mai multe controale. / Foto: swr.de

Poliția din Germania este cu ochii pe autocarele românești, după mai multe controale în care au descoperit că șoferii nu respectă timpii de condus și de odihnă, fiind adevărate pericole în trafic.

SHARE

În cazul unui control efectuat pe autostrăzile A61, A6 şi A650 din Germania în data de 20 ianuarie 2023, polițiștii au oprit un autocar cu 42 de pasasajeri la bord care venea din România și mergea către Franța și au constatat că cei doi șoferi conduseseră non-stop circa 30 de ore, cu o pauză de doar 3 ore. 

Potrivit poliției din Germania, din documentele prezentate de cei doi șoferi de autocar a rezultat plecaseră în cursa România - Franța la doar 3 ore după încheierea unei curse Franța - România. Conform calculelor, cei doi șoferi au condus non-stop aproximativ 30 de ore. 

Citește și: FOTO Manevră „kamikaze”, pe A2: O basculantă a întors din 3 bucăți și a luat-o pe contrasens

Prin urmare, polițiștii germani i-au obligat pe șoferi să oprească într-o parcare pentru a se odihni înainte de a continua drumul și au anunţat că atât cei doi şoferi, cât şi compania căreia aparţine autocarul vor primi amenzi substanţiale pentru nerespectarea timpilor de condus și de odihnă.

”Incidentul” nu este, însă, singular, și poliția din Germania este cu ochii pe autocarele românești. De exemplu, în data de 11 noiembrie 2022, polițiștii germani au oprit un autocar românesc care se afla pe drum, fără oprire, de trei zile. Autocarul a fost oprit și verificat tot la Grünstadt, ca și cel din 20 ianuarie 2023. În vehicul se aflau 71 de pasageri și trei șoferi, care conduceau pe rând. Ei intraseră în pauze, conform documentelor prezentate, dar după ce i-au chestionat pe pasageri polițiștilor le-a devenit clar că datele nu erau corecte. Mai mult, cei trei șoferi nu aveau permis de conducere pentru autocare. A fost deschis dosar penal și autocarul imobilizat până la venirea unor șoferi de autocar de schimb, relatează swr.de.

Citește și: Un german i-a furat mașina unui taximetrist român în Spania, l-a târât pe asfalt, apoi s-a dat răpit

Apoi, două săptămâni mai târziu, spre sfârșitul lunii noiembrie 2022, polițiștii germania au oprit, tot în zona Grünstadt, un autocar al aceleiași companii de transport din România. Și în acest caz șoferii făcuseră prea puține pauze, iar permisele de conducere pentru autocare le lipseau.

Drept urmare, poliția din Germania a efectuat o inspecție la scară largă la începutul lunii decembrie. Iar șoferi ale aceleiași companii de autocare românești au fost prinși din nou nerespectând timpii, de data aceasta în zona Karlsruhe.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te