5 pași ce trebuie făcuți dacă puneți motorină în loc de benzină în rezervor. NU porniți motorul

DE Alex Darvari | Actualizat: 09.08.2024 - 07:53
5 pași ce trebuie făcuți dacă puneți motorină în loc de benzină în rezervor. NU porniți motorul pentru că pagubele vor fi uriașe. - Foto: Freepik

5 pași ce trebuie făcuți dacă puneți motorină în loc de benzină în rezervor. NU porniți motorul pentru că pagubele vor fi uriașe.

SHARE

Nu este neobișnuit să folosești motorină în loc de benzină sau viceversa, dar îți poți salva motorul de la distrugerea completă cu 5 pași simpli.

Citește și: 90% dintre șoferi NU fac diferența între cele 2 semne de circulație. Se pot trezi cu amenzi „grase”

5 pași ce trebuie făcuți dacă puneți motorină în loc de beniznă în rezervor. NU porniți motorul

Fie că nu știi cu ce combustibil funcționează mașina ta, fie că ai încurcat pompele și nu ți-ai dat seama că folosești motorină în loc de benzină, în orice caz nu trebuie să te simți prost pentru că acest lucru i se poate întâmpla oricui.

Ceea ce ar trebui să știți este ce trebuie să faceți în cazul în care amestecați combustibil GREȘIT în rezervorul mașinii dvs. pentru a o salva de la daune grave sau totale.

Citește și: Ce înseamnă dacă găsești ridicate ștergătoarele de la parbriz? Ce amendă îți poate da poliția?

Dar ce trebuie să faceți dacă folosiți motorină în loc de benzină?

Pentru început, nu trebuie să porniți motorul. Apoi, trebuie să rugați pe cineva de la benzinărie să vă ajute să goliți rezervorul sau, și mai bine, să apelați asistența rutieră și să duceți mașina la garaj. Acolo vă vor goli rezervorul și, eventual, vă vor schimba filtrul de combustibil.

Dar dacă porniți motorul, trebuie să știți că problemele vor apărea imediat. Desigur, există trei factori care determină cât de mult va fi afectat motorul de utilizarea unui combustibil greșit. Primul lucru pe care trebuie să îl știți este cât combustibil era în rezervor înainte să îl adăugați, cât combustibil "greșit" ați pus și cât timp a funcționat motorul cu combustibilul "greșit".

După cum spun experții, dacă aveți o mașină cu un rezervor de 50 de litri și puneți doar 5-6 litri de combustibil greșit fără să faceți o călătorie lungă care nu va aduce probleme motorului, atunci probabil că veți "scăpa" cu schimbarea unui filtru de combustibil, a unor garnituri și poate curățarea sistemului. Dar dacă puneți mai mult combustibil "greșit", între 15% și 20% din rezervor, atunci este posibil să deteriorați sistemul de alimentare cu combustibil.

Combustibil greșit 

Există cinci pași care vă pot salva de la avarierea totală a mașinii dumneavoastră.

Odată ce ați pus combustibilul greșit și ați pornit mașina, cu siguranță veți observa imediat mai multe probleme. Unele dintre acestea sunt calitatea slabă de funcționare a motorului și poate unele opriri ale motorului.

1. Cereți ajutorul angajatului stației de benzină

Spuneți-i ce combustibil ați pus și cu ce funcționează mașina dumneavoastră. Dacă are cunoștințe de mecanică, îl puteți ruga să vă ajute să goliți rezervorul.

2. Chemați un mecanic (de preferință mecanicul dumneavoastră)

Raportați-i exact ceea ce i-ați spus angajatului benzinăriei. Dacă nu vă poate ajuta direct să goliți rezervorul, rugați-l să vă ajute cu instrucțiuni pentru asistența rutieră la care veți apela.

3. Goliți întregul rezervor de combustibil

Cu ajutorul pompei de injecție a carburantului din mașină, care este activată atunci când contactul este pornit, va trebui să deconectați furtunul mic care duce la filtrul de carburant. Acest lucru vă va permite să eliminați combustibilul greșit din rezervor.

4. Umpleți cu combustibilul corect

După ce tot combustibilul a fost scos din rezervor și furtunul filtrului de combustibil este la locul său, umpleți cu combustibilul corect.

Puneți de preferință benzină de cea mai bună calitate, întotdeauna compatibilă cu tehnologia motorului dvs.

5. Sunați pentru asistență rutieră

Atunci când motorul nu pornește sau dacă auziți zgomote neobișnuite
Dacă nu ați reușit să eliminați combustibilul greșit
Dacă este aprinsă lumina de avertizare pentru verificarea motorului
Dacă mecanicul sau angajatul benzinăriei vă sugerează acest lucru
Dacă nu sunteți convins că procedura de eliminare a combustibilului de la pasul "3" a fost corectă, completă sau suficientă.

 

Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te