Codul portocaliu va fi în vigoare până duminică la ora 10.00.
Astfel, în zona litorală a județului Constanța vor fi averse torențiale și descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25...30 l/mp și izolat de peste 40...50 l/mp.
Tot în același interval va fi în vigoare și un cod galben de instabilitate atmosferică, cantități însemnate de apă în județul Constanța, zona litorală a județului Tulcea.
VREMEA Cea mai puternică furtună din ultimii ani s-a produs la mare. Vijelia a distrus tot în cale
În intervalul menționat, local în județul Constanța și în zona litorală a județului Tulcea vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului cu viteze în general de 50...55 km/h. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.
Fenomene asociate instabilității atmosferice (averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului) vor fi după-amiaza și seara, local în zonele montane și în sudul țării.
În Constanța a fost cea mai puternică furtună din ultimii ani, au căzut peste 150 l/mp. A plouat în 48 de ore cât pentru patru luni.
Citește și: METEO Cod galben de caniculă în 15 județe și în Capitală. Temperaturile ajung și la 38°C
În Vama Veche, maşinile au fost luate de apă, umbrelele, sezlongurile şi inclusiv micile terase au fost făcute una cu pământul. În celelalte staţiuni străzile au fost inundate şi au devenit impracticabile.
Mai multe mesaje Ro-Alert au fost emise în judeţul Constanţa prin care populația a fost sfătuită să se adăpostească. Au fost peste 700 de apeluri la 112, iar peste 300 de pompieri intervin în acest moment pentru a îndepărta pagubele furtunii.
Citește și: 39 de grade Celsius, în București, la umbră. Canicula revine în 7 județe. Până când ține?