Vosganian, despre relația cu PSD: „Am îndurat toate erorile. Igienizarea morală trebuia făcută”

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 12.09.2019 - 15:53

Varujan Vosganian, purtătorul de cuvânt al ALDE, a afirmat că ieșirea partidului de la guvernare, chiar cu riscul unor dezertări, reprezintă „o igienizare din punct de vedere moral”, în urma căreia vor pleca „cei care au un preț”. Vosganian a scăpat de un dosar penal cu votul PSD

SHARE

„Am ieșit de la guvernare pentru că direcția era greșită, proiecție bugetară îndoielnică, programul de investiții nerealizat. Am îndurat-o pe aia cu Grindeanu și am sprijinit-o, am îndurat-o pe aia cu Tudose, am îndurat toate erorile lui Vâlcov și Teodorovici, am îndurat blesteme și înjurături cât în 30 de ani de politică (…) Acțiunea de igienizare din punct de vedere moral trebuia făcută”, a afirmat Varujan Vosganian, miercuri seară, într-o serie de declarații făcute la Antena 3 și B1 TV.

„Partidul se igienizează. Cei care au un preț pe care și l-au scris pe piept, ca la casting, vor pleca”, a continuat liderul ALDE, care a fost salvat de o anchetă penală inclusiv cu votul parlamentarilor PSD, de care s-a rugat de la tribuna Senatului.

În 2015, pe atunci senator PNL și fost ministru al Economiei, a susținut o pledoarie în apararea sa, înainte sa se dea votul pentru urmărirea sa penală în dosarul Romgaz, încheindu-și în lacrimi discursul.

Ulterior, s-a așezat în banca, unde a citit dintr-o cărticică cu acatiste și s-a uns cu mir. Doar 56 de voturi au fost pentru urmărirea sa penală, în timp ce 71 au votat împotrivă.

Citește și Tăriceanu, protejat de colegi. Senatorii PSD-ALDE lipsesc intenționat când se discută cererea DNA

Referindu-se la defectările din rândul partidului a unor membri care preferă să continue să colaboreze cu social-democrații, Vosganian a afirmat că PSD exploatează situația într-o manieră ”total lipsită de moralitate”. ”Am sperat că Viorica Dăncilă va fi altfel decât Liviu Dragnea. Se pare că a învățat foarte repede”, a spus deputatul ALDE.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat miercuri că a decis să nominalizeze trei reprezentanți ai ALDE pentru posturile de miniștri rămase vacante după ieșirea partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu de la guvernare.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -