VIDEO Un șofer ucrainean, pericol public pe Autostrada A2: Transporta motorină și circula în zig-zag

DE Alin Crișan | Actualizat: 21.10.2023 - 10:52
VIDEO Un șofer ucrainean, în zig-zag pe Autostrada A2: Transporta motorină. S-a sunat la 112 - Foto: Captură video

Un șofer ucrainean conducea în zig-zag pe Autostrada A2. Transporta motorină, iar ceilalți șoferi, speriați, au sunat de urgență la 112.

SHARE

Șoferul unei autocisterne a fost filmat în timp ce conducea haotic pe Autostrada A2. Alți participanți din trafic au sunat la112 și l-au urmărit până când a fost oprit de polițiști. 

Un șofer ucrainean, în zig-zag pe Autostrada A2: Transporta motorină

Șoferul autocisternei era un cetățean ucrainean, de 43 de ani, iar mersul în zig zag se datora faptului că acesta avea 1,67mg/l alcool pur în aerul expirat, atunci când a fost testat cu etilotestul. Cisterna era utilizată pentru a transporta motorină, însă nu era încărcată atunci când au fost filmate imaginile. 

Un alt participant la trafic a filmat momentele, ele au fost postate pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) alături de următorul text :

Citește și: Autostrada Sebeş - Turda are nevoie constantă de reparații. Cârpeli, denivelări și surpări

„Cum de a reușit, totuși, să țină cisterna pe șosea??  O întrebare la care ne este imposibil să răspundem! Bărbatul ieșise de puțin timp dintr-o parcare și conducea haotic pe autostrada A2!  El a fost văzut de mai mulți șoferi care au sunat la 112.  

În scurt timp a fost oprit de un echipaj de poliție și testat. Rezultatul: 1,67 mg/l alcool pur în aerul expirat!  A fost condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice, însă a refuzat să fie testat de medici. Astfel că a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară. MULȚUMIM celor care au sunat la 112! Datorită lor a fost evitată o tragedie!” 

Polițiștii au reușit să-l oprească în spațiul de servicii de la km 49, de pe autostrada A2. Cetățeanul ucrainean a refuzat recoltarea mostrelor biologice, iar pe numele său a fost „întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, ulterior, față de acesta a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.”, conform MAI. 

Citește și: Autostrada A3 „prinde viteză”. Grindeanu: „Contractul pentru Lotul 3 - Sibiu-Făgăraș, semnat”

Pe numele conducătorului auto a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, potrivit sursei citate. 

Poliția a fost anunțată de alți șoferi din trafic, care se temeau de un dezastru, mai ales că cisterna era destinată transportului cu produse petroliere. Mai mulți conducători auto au apelat numărul 112 pentru a anunța incidentul ce a avut loc pe autostrada A2, pe sensul de mers către Constanța, pe 18 octombrie. 

Polițiștii le multumesc oamenilor care au anunțat incidentul.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te