VIDEO Un mare mister al lumii, aproape să fie dezlegat. Ce s-a descoperit pe fundul oceanului?

DE Alin Crișan | Actualizat: 30.01.2024 - 20:11
VIDEO Un mare mister al lumii, aproape să fie dezlegat. Ce s-a descoperit pe fundul oceanului? - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ
VIDEO Un mare mister al lumii, aproape să fie dezlegat. Ce s-a descoperit pe fundul oceanului? - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ
VIDEO Un mare mister al lumii, aproape să fie dezlegat. Ce s-a descoperit pe fundul oceanului? - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

Un mare mister al lumii, aproape să fie dezlegat. Au apărut noi indicii în ceea ce reprezintă unul dintre cele mai mari mistere din toate timpurile: dispariția legendarei aviatoare americane Amelia Earhart.

SHARE

Au apărut noi indicii în ceea ce reprezintă unul dintre cele mai mari mistere din toate timpurile: dispariția legendarei aviatoare americane Amelia Earhart. Ce s-a descoperit pe fundul oceanului?

Un mare mister al lumii, aproape să fie dezlegat. Ce s-a descoperit pe fundul oceanului?

Deep Sea Vision, o companie de explorare a oceanelor cu sediul în Carolina de Sud, a anunțat sâmbătă că a capturat imagini sonar convingătoare cu ceea ce ar putea fi avionul lui Earhart pe fundul Oceanului Pacific. 

Descoperirea a fost posibilă datorită unei drone submarine fără pilot de înaltă tehnologie și a unui echipaj format din 16 membri, care au cercetat peste 8.000 de kilometri pătrați pe fundul oceanului între septembrie și decembrie.

Citește și: Enigma piramidelor din România unde s-ar afla îngropați uriași. „Mormintele” au 30 de metri înălțime

Echipa a reperat obiectul în formă de avion între Australia și Hawaii, la aproximativ 160 de kilometri de insula Howland, unde Earhart și navigatorul ei, Fred Noonan, ar fi trebuit să se realimenteze, dar nu au mai ajuns. 

Forma obiectului din imaginile sonarului seamănă foarte mult cu avionul lui Earhart, un Lockheed Electra, atât ca mărime, cât și ca și formă. Fondatorul Deep Sea Vision, Tony Romeo, a declarat că este optimist în privința a ceea ce au găsit. 

"V-ar fi greu să mă convingeți că acesta nu este un avion și nu este avionul Ameliei", a spus el. 

Echipa Deep Sea Vision plănuiește să investigheze zona în care au fost realizate imaginile în cursul acestui an, a adăugat Romeo.

Au dispărut în timp ce voiau să facă înconjurul lumii

Earhart și Noonan au dispărut în 1937, în timp ce se aflau într-o misiune de a face înconjurul lumii. Călătoria ar fi făcut-o pe Earhart prima femeie pilot care a zburat în jurul lumii. 

Aproape un secol mai târziu, niciunul dintre trupurile lor și nici avionul lor nu au fost recuperate definitiv - devenind unul dintre cele mai mari mistere din toate timpurile și generând nenumărate teorii cu privire la ceea ce s-ar fi putut întâmpla.

Romeo, pilot și fost ofițer de informații al Forțelor Aeriene ale SUA, a vândut activele companiei sale imobiliare în 2022 pentru a începe o afacere de explorare a oceanelor și, în mare parte, pentru a se alătura lungului șir de detectivi oceanici care speră să găsească răspunsuri la dispariția lui Earhart.

Echipa sa a capturat imaginile sonarului după o lună de expediție, dar nu și-a dat seama de ceea ce descoperise până în ultima zi a călătoriei lor. 

"A fost cu adevărat un moment suprarealist", a spus Romeo. Perspectiva ca avionul lui Earhart să se fi depus pe fundul oceanului susține teoria populară conform căreia aeronava a rămas fără combustibil și s-a scufundat în apă.

Însă alții au sugerat că ea și Noonan au aterizat pe o insulă și au murit de foame. Unii cred că cei doi s-au prăbușit și au fost capturați de forțele japoneze, care își extindeau prezența în regiune înainte de cel de-al Doilea Război Mondial.

Citește și: Misterul picturii murale dintr-o biserică din România: Înfățișează un OZN printre scenele religioase

"Îmi place tot ceea ce a contribuit toată lumea la poveste, cred că este grozav. S-a adăugat la moștenirea Ameliei Earhart", a spus Romeo. "Dar, în cele din urmă, cred că ceea ce este important este că a fost un pilot foarte bun".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te