VIDEO: Un fizician îi explică lui Șerban Nicolae teoria Big Bang-ului

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 12.09.2018 - 16:33
FOTO: Inquam Photos- George Călin

Fizicianul Cristian Presură explică, pe larg, teoria Big Bang-ului, după ce senatorul PSD, Șerban Nicolae, a declarat că nu crede în teoria marii explozii, în încercarea de a-și motiva susținerea față de inițiativa Coaliției pentru Familie.

SHARE

“Nu am întâlnit nicăieri în lume, în nicio ipostază, o explozie care să fi creat ceva”, a spus senatorul, care a adăugat, în susținerea legii care interzice căsătoriile homosexuale, că el crede că există Dumnezeu. 

Ulterior, fizicianul Cristian Presură a postat un video pe pagina sa de Facebook, în care spune că senatorul “face o confuzie”, își imaginează Big Bang-ul ca o explozie într-un spațiu care există deja: “Or, adevărul este că Big Bang-ul are de-a face mai mult cu expansiunea spațiului, decât cu a materiei.”

Citește și: VIDEO Creaționismul pe limba PSD. Șerban Nicolae: „Nu cred că omul e rezultatul unei explozii”

"Prietenii mă provoacă să dau un răspuns afirmației recente a senatorului Șerban Nicolae, care spunea că nu crede în Big Bang. 

După el, marea explozie care a avut loc la Big Bang nu poate să creeze ceva, pentru că dintr-o explozie se creează doar haos. 

Argumentul este foarte valabil, semn că a citit niște cărți bune. 

Adevărul este, însă, că dânsul face o confuzie pe care o facem, poate, mulți dintre noi: ne imaginăm Big Bang-ul ca o explozie obișnuită, într-un spațiu care există deja. 

Or, adevărul este că Big Bang-ul are de-a face mai mult cu expansiunea spațiului, decât cu a materiei. 

Cu alte cuvinte, la începutul universului, atunci când de fapt s-au creat atât spațiul, cât și timpul și materia, spațiul era mic și în acel spațiu exista materie. 

Apoi, spațiul este cel care a explodat, purtând cu el materia care se afla acolo.

De aceea, un fapt interesant, o dată cu expansiunea universului, deci o dată cu expansiunea spațiului care purta materia cu el, are loc și răcirea materiei care se afla acolo.”, explică fizicianul. Nicolae a încercat, miercuri, în plenul Senatului, să-și justifice susținerea pentru inițiativa Coaliției pentru Familie, făcând referire la creaționism.

"Procreerea nu se poate realiza decât între un bărbat și o femeie. 

(…) Eu nu cred că Pământul, omul este rezultatul unei explozii de mari dimensiuni. 

Eu n-am întâlnit nicăieri în lume o explozie care să fi creat ceva. Există o dimensiune religioasă. (…) 

Românii sunt o națiune creștină, nu de acum, ci de 2000 de ani. (…) 

Între 4 și 10 săptămâni, fătul cunoaște ceea ce se cheamă organogeneză, în primul rând inima. Întrebati specialiștii - ce dă prima bătaie de inimă? (…) 

Poporul român are nevoie de continuitate, are nevoie de copii. 

Am incercat să înțeleg opiniile celor care spun ca sunt de acord ca cuplurile de același sex să poată adopta copii, și probabil nu o fac cu rea intenție. 

Eu îmi doresc să nu existe copii abandonați, nu ar trebui ca răul unui copil să fie satisfacția altuia.", a spus acesta. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -