VIDEO Timișoara: Fosta fabrică de țigări a urmăritului internațional Zaher Iskandarani, în flăcări

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 14.04.2022 - 19:48
Fosta fabrică de țigări a urmăritului internațional Zaher Iskandarani, în flăcări. / Foto: tion.ro
Fosta fabrică de țigări a urmăritului internațional Zaher Iskandarani, în flăcări. / Foto: tion.ro

Un incendiu puternic a izbucnit joi seară la o hală industrială a fostei fabrici de tutun a omului de afaceri dat în urmărire internațională Zaher Iskandarani, de la ieşirea din municipiul Timişoara spre localitatea Săcălaz, existând mari degajări de fum.

SHARE

"Este o hală industrială cu mai multe compartimentări. Din primele informaţii, incendiul a pornit din încăperea în care erau depozitate mai multe echipamente şi aparatură pentru jocuri de noroc. La faţa locului s-a deplasat Detaşamentul 2 cu o autospecială de stingere, o autoscară de lucru la înălţime, ofiţeri şi 15 subofiţeri", a precizat sergent major Zorica Mircov, ofiţerul de presă al ISU Timiş, pentru Agerpres. 

Autoritățile au avertizat timișorenii care locuiesc în cartierul Ronaț să închidă ușile și ferestrele, dar și gurile de aerisire, din cauza degajărilor mari de fum și a riscului de intoxicare.

Citește și: VIDEO Dacia Jogger, doar o stea de siguranță la testele Euro NCAP. De ce e un scor dezastruos

”Incendiu major cu degajări de fum produs la fosta fabrică de ţigări, la ieşirea din Municipiul Timişoara, DN59 Km5. Ocoliţi/evitaţi zona. Lăsaţi libere căile de acces pentru accesul forţelor de intervenţie. Luaţi măsuri de autoprotecţie. Închideţi uşile şi ferestrele, astupaţi gurile de aerisire şi opriţi funcţionarea instalaţiilor de ventilaţie sau climatizare”, au transmis autoritățile prin sistemul Ro-Alert.

De asemenea, pompierii au anunțat că focul s-ar putea extinde la o hală în care este depozitat azotat de amoniu lichid, dar și alte pesticide și au fost chemate întăriri din Arad, informează tion.ro.

Citește și: VIDEO Un vehicul blindat nu a apreciat manelele lui Dani Mocanu. A acroșat mai multe mașini

Alarma a fost dată joi după-masă, în jurul orei 16.55. Pompierii au fost anunțați că un incendiu a izbucnit la o hală industrială de la ieșire din Timișoara spre Săcălaz. Este vorba despre fosta fabrică de țigări deținută de sirianul Zaher Iskandarani, numit și „Prințul Banatului”.

ISU Banat a trimis la fața locului trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară pentru lucrul la înălțime, un echipaj SMURD, 15 subofițeri și un ofițer. La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta cu flacără deschisă.

Focul a pornit, spun surse de la fața locului, dintr-o încăpere în care erau depozitate aparate electronice pentru jocuri de noroc.

Zaher Iskandarani a fost condamnat în anul 2014 la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul de contrabandă cu ţigări în care a fost judecat pentru că a prejudiciat statul cu aproximativ două milioane de lei.
 
Iskandarani, care a avut mai multe afaceri în zona Banatului, a fugit din ţară, fiind dat în urmărire internaţională, relatează news.ro.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te