VIDEO Șoșoacă, „spectacol” fără mască la Marius Nasta: „„Alo, sunt senator! Ia mâna de pe mine!”

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 22.02.2021 - 08:21
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Senatoarea Diana Șoșoacă nu ratează nicio ocazie pentru a face circ. Întoarsă din Valea Jiului, unde a vrut să se arate solidară cu minerii în grevă, Șoșoacă a mers duminică seara la Institutul Marius Nasta unde pompierii și autoritățile s-au mobilizat în urma unui apel la 112.

SHARE

Fără a purta mască, Șoșoacă s-a îmbrâncit cu paznicii și a formulat fel de fel de amenințări pentru a intra în curtea spitalului. Evident, a transmis Live pe Facebook. 

Alo, sunt senator! Ia mâna de pe mine! N-ai voie, ia mâna de pe mine! Ăsta e abuz în serviciu! Ia mâna de pe mine, că n-ai voie să pui mâna pe mine! Dă-te la o parte, că ai cuvântul meu că vei păți ce va păți un om care se opune unui demnitar!”, a amenințat Șoșoacă.

„Ce-ați ajuns voi, în România, bodyguarzii, să omorâți oamenii pe străzi? Sunteți vai de capul vostru”, a adăugat Diana Șoșoacă. 

Apoi, la un moment dat, senatoarea a fost întâmpinată de managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, pe care a întrebat-o unde este ministrul Sănătății. S-a plâns de bodyguarzi, apoi i-a cerut să spună ce s-a întâmplat duminică seara la „Marius Nasta” și de ce tot timpul este vorba de incendii la secții de terapie intensivă pentru bolnavii COVID.

Cu calm, managerul i-a explicat și a invitat-o pe senatoare să vină să vadă. Senatoarea revine însă la problema avută cu bodyguarzii care au bruscat-o și au vrut să nu o lase în curtea spitalului, iar managerul o asigură că nu a fost dat un astfel de ordin și își cere scuze.

Până să ajungă la secția mobilă a ATI, senatoarea a purtat o discuție cu ziariștii care au vrut să știe de ce nu poartă mască. Ea a spus că e scutită medical, a invocat diverse articole de lege și le-a spus că a mai fost în secții COVID și că nu s-a îmbolnăvit.

După ce ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a făcut declarații, alături de managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, și de colonelul Șchiopu de la ISU București-Ilfov despre incidentul de la unitatea mobilă ATI din curtea spitalului, un incident minor, care a cauzat însă o „sperietură mare”, după cum a spus ministrul, Diana Șoșoacă a încercat să intervină și ea. 

„Câți oameni trebuie să mai moară ca dumneavoastră să vă dați demisia? Spuneți! Sunteți pentru a doua oară ministru al sănătății! E dreptul meu! Dumneavoastră sunteți numit!”, l-a luat la rost Șoșoacă pe Vlad Voiculescu la poarta spitalului, unde ministrul era înconjurat de presă.

„V-am sunat de multe ori și n-ați avut decența să răspundeți la solicitările poporului român! Cum vă simțiți când vedeți că oamenii mor sub conducerea dvs? Este adevărat că aceste incendii sunt folosite pentru a privativa sistemul sanitar din România? Dumneavoastră aveți deja planuri pentru a vinde spitalele din România și a le privatiza?” a continuat senatoarea Șoșoacă, în timp ce Vlad Voiculescu se îndrepta către mașină.

Un incendiu a fost anunţat duminică seară la secţia mobilă ATI de la Institutul Marius Nasta, unde erau internaţi şapte pacienţi. Conform IGSU, un ventilator extern a scos fum şi zece echipaje de intervenţie au fost trimise la unitatea medicală. 

Toți cei 7 pacienți din unitatea mobilă de Terapie Intensivă din curtea Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta sunt bine și au fost transferați în secția de Terapie Intensivă din clădirea spitalului. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te