VIDEO Reacția unui turist britanic care ajunge în România: "Ne-au mințit! Aici este un loc minunat"

DE Daniel Toșa | Actualizat: 26.05.2023 - 13:53
Vloggerul britanic Josef Roberts - Foto: TikTok/ josefroberts13

Vloggerul britanic Josef Roberts și soția sa au vizitat România și au rămas profund impresionați de experiența lor în țară. Cei doi turiști au declarat că au fost mințiți de ziarele britanice, care prezintă România ca fiind un loc periculos și degradat.

SHARE

Potrivit lui Josef, această reputație este complet greșită și nedreaptă.

Inițial, cuplul avea planificată o călătorie în Istanbul, Turcia, dar au ales România ca alternativă. Înainte de a ajunge aici, erau îngrijorați din cauza poveștilor negative despre țară. Cu toate acestea, după ce au petrecut timp în România, au descoperit că este un loc minunat, cu o arhitectură impresionantă și o istorie fascinantă.

Britanicul, profund impresionat de frumusețile României

Josef a menționat că România are o reputație complet nedreaptă în Marea Britanie. El a fost impresionat de frumusețea orașelor, de mâncarea delicioasă și de diversitatea istorică a țării. De asemenea, a subliniat că se simțea în siguranță și că oamenii au fost prietenoși și dornici să își exerseze limba engleză cu ei.

"Știți, România are această reputație, mai ales în Marea Britanie, de loc periculos post-sovietic, plin de infractori și de locuri degradate. Iar acest lucru este complet greșit și, ca să fiu sincer, mă simt un pic mințit. Îmi amintesc că am crescut în Marea Britanie în anii ’90 și la începutul anilor 2000 și îmi amintesc că unele dintre ziarele noastre ne avertizau că, dacă România va intra în UE, 50.000 de români vor veni în Marea Britanie, vor comite infracțiuni și vor aduce cu ei lucruri îngrozitoare.

Citește și: Reacția unui american impresionat de bunătatea românilor după ce a închiriat un apartament în Brașov

"România are o reputație complet nedreaptă. Este un loc minunat"

Dar, de fapt, fiind în România și trăind experiența, este un loc minunat. Are o reputație complet nedreaptă, aș spune eu. Este complet nedrept. Locul este frumos, orașele sunt un amestec fantastic de arhitectură slavă, greacă și modernă. Istoria este fascinantă, știi, au cavalerii, au românii înșiși, au Imperiul Otoman și toată această istorie fascinantă. Iar mâncarea este uimitoare, sarmale, chiftele, mici (de care nu mă satur niciodată).

Și știți că înainte de a veni, oamenii ne avertizau: „Oh, mergeți în România”, „De ce mergeți în România?”, „Este periculos acolo, aveți grijă”. Dar ne simțim în siguranță, nu am avut nici o problemă. Nimeni nu a încercat să ne fure din buzunare, nimeni nu a încercat nimic. Dar toată lumea a fost de fapt super prietenoasă și de ajutor pentru că au vrut să-și exerseze puțin engleza, iar eu mi-am exersat limba română, așa că știi tu.

Citește și: Chinezul care, din dragoste pentru Eminescu, își găsește sfârșitul în România, la vârsta de 17 ani

Vloggerul recunoaște că România are și problemele ei, precum graffiti-uri și corupție, însă consideră că aceste aspecte nu sunt specifice doar acestei țări. El a remarcat că niciunde nu a întâlnit o situație mai dificilă decât în anumite zone din Marea Britanie.

Bucureștiul, un oraș mai sigur decât Londra

Josef încurajează pe toți cei interesați să viziteze România să o facă, ignorând stereotipurile și informațiile negative din presă. El aduce în discuție statisticile privind criminalitatea, care arată că Bucureștiul este mai sigur decât Londra, și critică mass-media pentru perpetuarea miturilor și stereotipurilor despre anumite țări europene.

“Așa că dacă oamenii din acele locuri îți spun să nu te duci în România pentru că este periculos toate statisticile arată destul de clar dacă ne uităm la statisticile de criminalitate că București este mai sigur decât Londra! Deci, de ce are acest stereotip ridicol, acest mit în jurul ei? Mă depășește complet și nu mă pot abține să nu simt că a fost creat de mass-media, așa cum fac cu albanezii.

Ei aleg aceste țări aleatorii din Europa de Est, Europa de Sud, Balcani, etc. pentru a pune problemele pe seama lor, când de fapt trebuie să se uite mai întâi la ei înșiși și să le rezolve pe toate. Dacă vreodată v-ați îngrijorat oricât de puțin să veniți în locuri precum România, faceți-o,” spune britanicul, vizibil impresionat de țara noastră.

@josefroberts13 I feel like I've been lied to about Romania #romania #Romania #Romanian #românia #brașov #rașnov #transilvania @visitromania ♬ original sound - Josef Roberts

Astfel, vloggerul britanic și soția sa încurajează pe toți cei care se îndoiesc să viziteze România și să își formeze propriile impresii despre frumusețea și ospitalitatea acestei țări.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te