VIDEO: Orban, atac la adresa lui Tăriceanu: E un Dragnea doi, un Dragnea mai mic

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 07.11.2018 - 16:22
Ludovic Orban l-a criticat pe Călin Popescu Tăriceanu. Foto Inquam Photos/George Călin

Președintele PNL, Ludovic Orban, l-a atacat, miercuri, la Helsinki, pe Călin Popescu Tăriceanu, când a fost întrebat dacă negociază cu liderul ALDE votul pentru o eventuală moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.

SHARE

Președintelui PNL a precizat că Tăriceanu este complicele lui Dragnea în procesul degradare a democrației și a imaginii României în afară.
„Din păcate, principalul complice al lui Dragnea în acest proces de afectare a democrației din România, a imaginii României pe plan internațional, principalul complice al lui Dragnea este Tăriceanu. Tăriceanu este un Dragnea doi, un Dragnea mai mic și din păcate, ALDE s-a comportat ca un PSD mai mic care a girat toate atacurile împotriva independenței justiției, care a susținut toate derapajele de la democrație, care a fost ecoul tuturor atacurilor lui Dragnea și a camarilei sale împotriva Uniunii Europene, împotriva liderilor europeni”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul liberal a menționat că, personal, nu crede în această „poveste că Tăriceanu s-ar putea desprinde de Dragnea”. „Personal, nu cred în această poveste care se spune că Tăriceanu ar putea să se desprindă de Dragnea. Tăriceanu este principalul complice al lui Dragnea și cred că va rămâne cu Dragnea până la capăt”, a arătat președintele PNL.




Ludovic Orban a declarat, marți, că PNL va depună împreună cu partenerii din Opoziție o moțiune de cenzură în această sesiune parlamentară, „în momentul potrivit, când vom avea garanția că putem obține numărul maxim de voturi posibil de la parlamentarii din actuala majoriate parlamentară”. „Din păcate, autoritățile de la București parcă au sfidat Uniunea Europeană, Comisia Europeană, Parlamentul European, când după deciziile Comisiei de la Veneția, rapoartele privitoare la legile Justiției, la Codul penal și la Codul de procedură penală, ministrul Tudorel Toader a inițiat revocarea Procurorului General, în condițiile în care una dintre recomandările Comisiei de la Veneția  referitoare la legile Justiției era exact schimbarea mecanismului de numire, respectiv de revocare a procurorilor șefi în care să se echilibreze raportul între ministrul Justiției  și CSM și președinte. Adică a fost o sfidare pe față care nu a făcut altceva decât să înrăutățească percepția Guvernului și a majorității parlamentare”, a menționat Ludovic Orban.
Biroul Executiv al PNL a votat, în sedinta din saptamana trecută, ca parlamentarii PNL să nu părăsească Bucureștiul, în intervalul 14-21 noiembrie, în contextul intenției de a depune în acea perioadă o moțiune de cenzură împotriva Cabinetului Dancilă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te