VIDEO O a doua locomotivă CFR Călători a luat foc luni, în județul Cluj

DE Elena Andrei | 23.08.2021 - 21:02
O a doua locomotivă CFR Călători a luat foc luni în județul Cluj/Foto: you tube

O altă locomotivă CFR Călători a fost cuprinsă de flăcări, de data aceasta în județul Cluj, după incendiul de dimineață la o locomotivă lângă Arad.

SHARE

Din locomotiva trenului IR 1833 Iași – Timișoara Nord a început să iasă fum între stațiile Poieni-Ciucea, în jurul orei 17:00 și au intervenit pompierii, declară CFR Călători.

Trenul și-a reluat mersul în condiții de siguranță, cu o întârziere de circa 150 de minute, cu o locomotivă de ajutor trimisă de la Cluj.

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, citat de News.ro, în halta Valea Drăganului a luat foc în compartimentul motor al locomotivei Diesel.

Citește și

Iașiul tatonează primul tren metropolitan din regiune cu bani europeni

O locomotivă a luat foc între Arad și Timișoara

 

În tren se aflau aproximativ 60 de pasageri, fără a fi înregistrate solicitări de asistenţă medicală.

Incendiul a fost localizat, lucrându-se apoi pentru lichidarea acestuia, iar ulterior trenul a fost tras de o altă locomotivă în gara Ciucea.

Anunțul CFR Călători:

„Astăzi, 23 august 2021, la locomotiva trenului IR 1833 Iași – Timișoara Nord s-a produs o degajare de fum între stațiile Poieni-Ciucea, în jurul orei 17:00.

Locomotiva a fost decuplată de la vagoane, iar mecanicul a acționat prompt cu stingătoarele din dotare. Conform procedurilor CFR Călători aferente unor asemenea situații, a fost avizat serviciul 112, o echipă de intervenție deplasându-se la fața locului.

Siguranța și securitatea pasagerilor nu au fost afectate. Trenul își va relua mersul în condiții de siguranță, cu o întârziere de circa 150 de minute, cu o locomotivă de ajutor trimisă de la stația Cluj Napoca. Călătorii trenului IR 1833 vor primi apă în stația Oradea.

Cauzele care au generat degajarea de fum vor fi stabilite de comisia de cercetare, după sosirea locomotivei în depou".

Este pentru a doua oară în cursul zilei de luni când locomotiva unui tren de călători e afectată de un incendiu. Luni dimineaţă, un incident similar s-a produs la un tren care circula pe ruta Arad - Timişoara.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.