VIDEO Nu te juca cu puterea valurilor! Ce semnificație au steagurile puse de salvamari pe Litoral

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 06.07.2023 - 16:03
Ce semnificație au steagurile puse de salvamari pe Litoral - Foto: INQUAM PHOTOS / George Călin

Salvamarii profesioniști care veghează plajele de pe Litoral sfătuiesc turiștii să nu ignore semnalele și steagurile arborate, pentru nu își pune viața în pericol.

SHARE

Ignorarea semnalelor și a steagurilor arborate de salvamari pot transforma o vacanță reușită într-o experiență tragică.

Salvamarii subliniază că steagurile colorate pe care le vedem pe plajele de la malul mării servesc drept mijloace de comunicare vizuală și semnalizează potențiale pericole. 

Citește și: Cât costă o noapte de cazare în România, la munte, la tratament, pe litoral. Nimic, sub 300 de lei

Ce semnificație au steagurile puse de salvamari pe Litoral

„Cel mai important este atunci când începem activitatea se arborează steagul roșu cu galben înseamnă prezența salvamarului pe punctul de lucru.

În momentul în care se arborează steagul galben semnifică cei care sunt experimentați să intre la îmbăiere, copiii să nu mai fie lăsați singuri cu obiecte gonflabile în apă, când se arborează steagul roșu este interzis la scăldat și nu avem voie la îmbăiere.

Fiind foarte aglomerată plaja, părinții trebuie să fie atenți cu copiii, pentru că se pierd foarte ușor, își pierd orientarea pe plajă și atunci trebuie să fie foarte foarte atenți.

În cazul în care se întâmplă să se piardă copiii, părinții trebuie să meargă de urgență la serviciul de salvamari pentru că noi putem comunica foarte ușor prin stație atât între noi cât și cu cei de la poliție să putem găsi copilul cât se poate de repede”, a declarat Gabriel Culea, coordonatorul salvamarilor din Mamaia, relatează dobrogea.tv.

Citește și: 7,2 milioane de români au „fugit” în vacanță în străinătate în 2023, cu 20% mai mulți decât în 2022

Marea poate fi extrem de periculoasă, spun aceștia și orice gest aventuros atunci când aceasta este agitată poate fi fatal.

„Noi ne uităm pe prognoza meteo, am observat că undeva spre sfârșitul săptămânii va bate un vânt puternic pe undeva la 40-50 km/h, iar când observăm că marea devine agitată noi deja luăm măsuri să prevenim turiștii să fie atenți la îmbăiere”, a mai declarat Gabriel Culea, coordonatorul salvamarilor din Mamaia.

Recomandări pentru turiștii de toate vârstele, dornici de mare, soare și distracție pe plajă

Și reprezentanții serviciului de ambulanță Constanța vin cu recomandări pentru turiștii de toate vârstele, dornici de mare, soare și distracție pe plajă.

„Deoarece se anunță zile cu temperaturi foarte ridicate, recomandăm cetățenilor evitarea plimbărilor între orele 11 și 18, evitarea expunerii prelungite la soare între aceste ore, consumul de lichide apă 1,5-2 litri pe zi, evitarea consumului de băuturi alcoolice, evitarea consumului de băuturi care conțin foarte multă cofeină și consumul de foarte multe fructe și legume proaspete.

De asemenea, purtarea pe cap a unor pălării sau șepci și purtarea îmbrăcăminții de culoare deschisă, de preferință din materiale ușoare”, a declarat dr. Claudia Tatarici, purtător de cuvânt SAJ Constanța.

Potrivit Primăriei Constanţa, pe tot parcursul sezonului estival, peste 109 salvamari și personal de prim ajutor lucrează la capacitate maximă și sunt atenți la tot ce mișcă pe plajele din Constanța și Mamaia.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te