Frumoasa Grațiela, soția lui Costel Corduneanu, instiga la șantaj în dosarul păcănelelor Vegas

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 28.11.2022 - 14:54
Frumoasa Grațiela, soția lui Costel Corduneanu, instiga la șantaj în dosarul păcănelelor Vegas Foto: Facebook

Grațiela, soția lui Costel Corduneanu este acuzată de instigare la șantaj și constituirea unui grup infracțional organizat, iar instanța a plasat-o sub control judiciar, în dosarul în care mai mulți interlopi sunt acuzați că au șantajat concurenții rețelei de jocuri Las Vegas.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Atât în dosarul de cămătărie, cât și în cel de șantaj la adresa unor rețele de jocuri de noroc, Cordunenii sunt anchetați împreună cu soțiile lor.

Citește și: Luxul afișat de beizadeaua lui Niculae Bădălău: supermașini și excursii exotice cu Bianca Drăgușanu

Ultima pe listă, Grațiela, soția lui Costel Corduneanu, a fost plasată sub control judiciar de către judecători, după ce mascații au ridicat-o zilele trecute din apartamentul pe care îl deține în Iași. Ea este acuzată de constituirea unui grup infracțional organizat și instigare la șantaj.

Citește și: Avocata Ioana Gherghe, acuzată că lucra pentru Corduneni și mafia jocurilor de noroc

În același dosar au fost ridicați și audiați Adrian Corduneanu, Bogdan Corduneanu, Remus Hotin și avocata Ioana Gherghe. Se pare că toți ar fi lucrat pentru a proteja sălilor de joc „Las Vegas” din Iași.
 
Soțul Grațielei, Costel Corduneanu, se află în Germania, pentru că are probleme de sănătate.
 
Acum două luni, Corduneni erau săltați în grup și arestați sau plasați sub control judiciar într-un dosar de cămătărie. 
 
Florinel și Petronel Corduneanu au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, în timp ce soția lui Florinel, Mihaela Diana a fost arestată la domiciliu. Alături de ai au mai fost arestați și alți membri ai familiei.

Citește și: VIDEO Mormane de bani din cămătărie, găsite acasă la interlopul Adrian Beleaua Corduneanu

"Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pentru inculpaţii Rusu Gheorghe, fost Corduneanu zis “Gelu”, Baban Ioana Loredana, Corduneanu Mihai, Corduneanu Bogdan, Stoian Marius, Vatamanu Lucian Gabriel, Călin Vasile, fost Corduneanu, Vieru Ana – Maria", se arată în decizia Tribunalului Iași. 

În același dosar a mai fost arestat și Constantin Alexandru Dolcan care mai era cercetat și pentru trafic de droguri.

Apoi a urmat dosarul de șantaj la adresa unor rețele de jocuri de noroc, iar Cordunenii care mai erau liberi au ajuns și ei în arest sau sub control judiciar.

Cum amenințau Corduneii, Marian Box și Șpac rețelele concurente de păcănele

 
Un lanț de săli de jocuri de noroc a tocmit interlopi cunoscuți, printre care Marian Box, Șpac și Cordunenii, pentru a intimida concurența. La percheziții a fost găsite mai multe arme albe, printre care și arbalete, dar și un pistol cu glonț.
 

Grupul infracțional acționa la nivel național și era alcătuit din interlopi din mai multe clanuri care, prin forță, au reușit să stopeze extinderea unor săli de jocuri cu păcănele concurente. Interlopii ar fi fost angajați de cei ce controlau rețeaua de jocuri de noroc Vegas.

Citește și: VIDEO Interlopii Oarză ar fi bătut un om al Cordunenilor, iar aceștia i-ar fi dat pe mâna Poliției

Gruparea ar fi fost condusă de Florin Șpac, fost luptător al clubului Dinamo și un apropiat al clanului Corduneanu, Marian Sîrbu, zis Box, fost locotenent al Cămătarilor, și frații Costel, Adrian și Bogdan Corduneanu, din Iași, care erau responsabili pentru zona Moldovei.

Citește și: Interlopul Adrian "Beleaua" Corduneanu și soția finanțau cu bani din cămătărie un escroc imobiliar

La cele 123 de percheziții domiciliare din această săptămână, au fost descoperite sume totalizând peste 500.000 de euro, o armă cu glonț deținută ilegal (cu încărcător și 2 cartușe), două arbalete, arme albe, 40 de kilograme de materiale pirotehnice clasa F1, F2, F3, 8 punguțe ce conțin substanță albă pulverulentă (cocaină), precum și înscrisuri.

Cu privire la infracțiunile de șantaj, din cercetări a rezultat că acestea au fost comise împotriva unui număr de 16 persoane. 

Una dintre persoanele vătămate a fost lipsită de libertate, nefiindu-i permis să părăsească zona din fața sălii de jocuri de noroc până la sosirea a doi dintre membrii marcanți ai grupului. Cu aceeași ocazie, acesteia i-a fost smuls din mână telefonul mobil, pe care inculpații l-au aruncat pe podea și l-au călcat în picioare.

Interlopii interveneau în forță ca să închidă sălile de jocuri de noroc concurente, să renunțe la brandul deținut anterior de firma concurentă, să modifice fațada spațiilor destinate desfășurării activității, să renunțe la spațiile pe care le dețineau în chirie pentru funcționarea unor săli de jocuri de noroc, să renunțe la poziția deținută la o societate concurentă și să încadreze în cadrul societății deținute de grup, să plătească datoriile acumulate față de societățile deținute de grup, să renunțe la câștigurile realizate în urma plasării de pariuri sportive, să nu mai frecventeze niciodată sălile de jocuri de noroc administrate de grupul infracțional organizat, să restituie sume de bani despre care membrii grupului infracțional organizat apreciau că ar fi fost sustrase din incinta sălilor de jocuri de noroc, să remită contravaloarea reparației aparatelor de tip ”slot-machine” avariate și să șteargă postările de pe rețelele de socializare prin care denigrau activitatea sălilor de noroc administrate de grup. 

În 2018, Florin Șpac ar fi fost recrutat de frații Mihăiță și Sorin Doroftei, proprietarii lanțului de cazinouri Las Vegas.

Șpac a adus mai mulți intrerlopi, majoritatea cunoscuți cu antecedente penale, care apoi erau angajați de frații Doroftei pe funcții fictive. În funcție de rezultatele pe care le aveau în lupta cu firmele concurente, primeau, pe lângă salarii, bonusuri importante care constau în autoturisme sau vacanțe exotice.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te