VIDEO De ce folosește Andrew Tate misteriosul simbol al mâinilor „Merkelizer” al Angelei Merkel

DE Elena Andrei | Actualizat: 28.02.2023 - 23:11
De ce folosește Andrew Tate misteriosul simbol „Merkelizer”/Foto: Profimedia Images
De ce folosește Andrew Tate misteriosul simbol „Merkelizer”/Foto: Tate You Tube

Andrew Tate folosește de câte ori apare misteriosul simbol al mâinilor „Merkelizer”, al Angelei Merkel, declanșând teorii ale conspirației. L-a folosit și când a sosit luni la Tribunalul București, ultima încercare de a ieși din închisoare.

SHARE

Influencerul britanic a afișat simbolul misterios cu mâinile imediat ce a coborât dintr-o dubă de închisoare, încătușat alături de fratele său, Tristan, 34 de ani, îndreptându-se spre Curtea de Apel București.

Arătând neîngrijit, cu părul și barba nearanjate ca pe vremea când se dădea macho, Andrew Tate, în vârstă de 36 de ani, a afișat simbolul pe tot parcursul drumului prin fața mass-media.

Andrew Tate folosește misteriosul simbol al mâinilor „Merkelizer” al Angelei Merkel

Tate a folosit în mod repetat simbolul similar cu așa-numitul „Diamant Merkel” – „Triunghiul puterii” sau „Merkelizer”, folosit de cancelarul german Angela Merkel.

Aceasta a dat mai multe explicații pentru utilizarea gestului particular al mâinii, care are la bază „dragostea pentru simetrie”.

Tate a mărturisit anterior că mulți oameni cred că e simbolul din „The Matrix”, ori al unui „Illuminati” sau „simbol francmason”.

„Nu sunt asociat cu Illuminati”, a insistat el într-un videoclip, referindu-se la o întreagă teorie a conspirației în privința unui ordin secret al puterii.

În schimb, a spus el, a copiat simbolul de la răposatul său tată, maestrul de șah Emory Tate, numindu-l „o sursă de putere”.

„Sânge în flăcări”, sursă de putere

„Motivul pentru care o fac este pentru că atunci când creierul tău este la fel de avansat ca al meu, trebuie să finalizezi circuitul”, i-a spus el unui adept, subliniind că îl asociază cu „plin de electricitate” sau „sânge în flăcări”.

„O fac pentru că îmi mărește puterile – este ca o putere”, a spus el.

În clip, Tate – cunoscut pentru izbucnirile sale misogine – le-a spus adepților săi să încerce simbolul.

Când fratele său a spus că și femeile trebuie să-o facă, Andrew Tate a tăiat-o scurt: „Desigur, dar ele nu au nicio putere”.

Astfel de izbucniri îi alarmează pe experți, văzând băieți mimând simbolul „puterii Tate”, potrivit nypost.com.

Gestul reprezintă o amenințare chiar dacă adolescenții îl folosesc la modul ironic, potrivit lui Tim Squirrell, expert de la Institutul pentru Dialog Strategic.

„Pentru femeile și fetele care sunt în preajmă, ironia asta nu prea face o diferența. Susținerea „ironică” a misoginiei violente este, în multe cazuri, imposibil de distins de lucrul real și creează o atmosferă nesigură pentru ele”, a declarat acesta pentru Vice News.

„Forțele întunecate” intră în joc

Pentru cine îl cunoaște pe Tate, simbolul face parte din mesajul lui „că forțele întunecate sunt în joc”, ceea ce îi împiedică pe adepți să vadă că faptele de care este acuzat constitue „răul”, nu alte forțe, spune Squirrell.

Frații – cetățeni ai SUA și ai Regatului Unit – nu au fost încă acuzați oficial, în ciuda faptului că au fost arestați la 29 decembrie, acuzați de viol și conducerea unei bande organizate implicate în exploatare sexuală și trafic de persoane.

Luni, ei au pierdut din nou apelul pentru a fi eliberați, judecătorul ordonând să fie ținuți la închisoare cel puțin până la 29 martie.

De când a fost închis, Tate a continuat să scrie pe Twitter celor 5,2 milioane de urmăritori ai săi.

Luni, el s-a plâns că nu i s-a permis „o singură vizită” timp de 61 de zile de închisoare. „Nici de la copiii mei.”

Săptămâna trecută, el a susținut că „a fost trezit” în celulă de „un frig de gheață” și a identificat prezența unei fantome.

„Era îngrozită și m-a implorat să n-o anihilez”, a scris el despre o „viziune” fantomatică.

„Am trimis-o înapoi în iad cu un mesaj pentru demoni. Sunt întotdeauna pregătit.”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te