VIDEO Cum arată noul pod peste Dunăre construit de Ungaria, în timp ce românii stau la coadă la Ruse

DE Alex Darvari | Actualizat: 02.09.2023 - 12:02

Ungaria construiește cel mai mare Pod peste Dunăre în timp record. Pe de altă parte, zilele trecute românii au stat ore în șir, zilele trecute, blocați în vamă pentru că Podul peste Dunăre de la Ruse e în reparații.

SHARE

Ungaria construiește cu mare viteză un nou Pod peste Dunăre. În același timp, la Ruse se stă la cozi interminabile pentru a trece peste Dunăre în Bulgaria. România mai are un pod la Calafat, dar care nu poate fi folosit de turiștii și de camioanele care merge spre Bulgaria, Turcia sau Grecia. Ar fi un ocol prea mare.

Cum arată noul pod peste Dunăre construit de Ungaria, în timp ce românii stau la coadă la Ruse

Cel mai mare proiect de pod din Ungaria este în grafic. Podul care leagă Bács-Kiskun și Tolna capătă încet-încet forma finală, relatează Világgazdaság.

Potrivit ultimelor informații, instalarea podurilor de terasament atât pe ramura de pod de la Kalocsa (Bács-Kiskun), cât și pe cea de la Paks (Tolna) este finalizată în proporție de peste 50%, iar ultimul pod de terasament este așteptat să fie ridicat la sfârșitul anului 2023, scrie portalul local de știri despre lucrările de construcție a podului peste Dunăre de la Kalocsa.

Recent a fost finalizată prelungirea structurii podului de pe malul drept și au început lucrările de zidărie. De asemenea, au început lucrările structurale la structura de cadre din beton armat pentru drumul de tratare de deasupra digului de protecție împotriva inundațiilor de pe malul drept și la racordul de nivel separat la drumul 512, scrie hungarytoday și presa locală.

Al 20-lea pod peste Dunăre

Podul peste Dunăre Kalocsa-Paks este un pod rutier planificat peste Dunăre, care va lega Paks și Kalocsa. Acesta va fi al 20-lea pod de pe tronsonul maghiar al Dunării. Ministerul Transporturilor a comandat proiectarea podului la 27 noiembrie 2015.

După două licitații nereușite, selecția proiectantului pentru podul peste Dunăre Kalocsa-Paks a avut succes la a treia încercare. La 27 mai 2020, s-a anunțat că Duna Aszfalt Kft. va realiza faza de construcție a amenajării.

Probleme la Ruse

Turiștii care au pleacat din București spre Thassos sau alte insule grecești în jurul orei 20.00 vor avea parte de o surpriză neplăcută. Ei vor fi obligați să stea în vama Ruse câteva ore. S-a lucrat la Podul Prieteniei.

Citește și: De ce să nu pleci din București spre Thassos seara. Ce surpriză neplăcută vei avea în vamă

Promisiuni la București

Bulgaria și România au convenit asupra construirii unui al treilea pod peste Dunăre, în apropiere de Ruse - Giurgiu, transmite BTA.

În acest scop, între cele două țări va fi semnat un acord.

Un alt document va reglementa implementarea proiectului Dunărea Rapidă și crearea unei companii mixte care să gestioneze activitățile proiectului. Acest lucru a fost convenit de viceprim-miniștrii din cele două țări, Hristo Alexiev și Sorin Grindeanu, într-o întâlnire la București.

Viceprim-ministrul Alexiev se află în capitala României în calitate de șef al delegației bulgare la Conferința Plenipotențiarilor Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor de la Națiunile Unite.

Cele două acorduri cu sarcini clare și termene-limită specifice pentru implementarea diferitelor etape vor fi semnate cât mai curând posibil.

Hristo Alexiev și Sorin Grindeanu au convenit că construirea de noi poduri, conectivitatea cu f eribotul și îmbunătățirea punctelor de trecere a frontierei ar trebui să fie considerate o prioritate strategică comună. 

Citește și: Unde va fi amplasat cel de-al treilea pod peste Dunăre, între România și Bulgaria

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te