VIDEO Busculadă la un concert în Capitală după ce cineva a pulverizat o substanţă iritantă

DE Alexandru Pop | Actualizat: 17.04.2022 - 21:02
Busculadă la un concert în Capitală, unde participau zeci de adolescenţi, după ce cineva a pulverizat o substanţă iritantă

Mai mulţi tineri s-au călcat în picioare după ce o persoană a pulverizat o substanţă iritantă la un concert organizat în Sectorul 1 din București. ISU a acordat primul ajutor unui număr de nouă persoane, minori.

SHARE

Zeci de tineri care s-au adunat, sâmbătă seară, la un concert organizat într-un spaţiu de pe strada Băiculeşti din Bucureşti s-au îmbrâncit pentru a putea ieşi din incintă, după ce o persoană a pulverizat în interior o substanţă iritantă, anunță News.ro.

 
Este vorba despre o hală din apropierea unui liceu. În busculadă, un tânăr a suferit echimoze la nivelul toracelui. 

 
Reprezentanţi ai ISU Bucureşti -Ilfov au declarat, pentru News.ro, că apelul la 112 a fost primit în jurul orei 00:45. 
 
La faţa locului au fost trimise mai multe echipaje medicale de la SMURD şi de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov, inclusiv un echipaj de terapie intensivă al SMURD.

Citește și

Bulgaria interzice navelor rusești să intre în porturile sale de la Marea Neagră. Ce primejdii sunt

O navă turcească a salvat contracronometru 54 de marinari de pe Moskva, care trimisese SOS

 Managerul SABIF, medicul Alis Grasu, a declarat pentru News.ro că personalul medical a acordat îngrijiri medicale unui tânăr de 16 ani care a suferit escoriaţii minore şi echimoze în zona toracelui, în timpul busculadei. El nu a fost transportat la spital, plăgile fiindu-i toaletate la faţa locului. 
 
Alţi opt tineri cu vârste de 15-16 ani au avut nevoie de îngriji medicale, nefiind răniţi grav. 
 
Organizatorii evenimentului au reacţionat pe Instagram arătând că totul s-a întâmplat după ce o persoană necunoscută a folosit spray iritant. 

„Circulă foarte multă dezinformare. S-au luat la bătaie doi indivizi, iar unul dintre ei a dau cu spray paralizant. De acolo au degenerat lucrurile, oamenii fiind speriaşi şi mergând spre uşile de la ieşire, unde s-au înghesuit şi s-au împiedicat.
 
Nu a murit nimeni, ne cerem scuze pentru neplăcerile create, vom afla numele celui care a produs această scenă neplăcută.
 
Nu s-a spart nicio conductă de gaze sau alte zvonuri false. Ce s-a întâmplat aseară: un participant la concert a vrut să urce pe scenă în timp ce cânta Ian dar agenţii de pază nu l-au lăsat.
Acesta a folosit un spray cu piper şi l-a folosit pe agentul care păzea scena. De acolo, lumea s-a speriat şi s-a îmbulzit către ieşire”, au scris organizatorii evenimentului duminică după amiază, pe Instagram.

Poliția și Parchetul anunță pornirea unei anchete

Potrivit Poliţiei, în noaptea de 16/17 aprilie 2022, în jurul orei 00.40, prin apel 112, Secţia 2 Poliţie a fost sesizată cu privire la faptul că în  pe parcursul unui concert, ce se desfăşura într-o hală din sectorul 1, un participant ar fi pulverizat cu un spray iritant-lacrimogen.
 
La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul secţiei, precum şi echipaje medicale. Au fost identificate nouă persoane, care părăsiseră incinta.Au fost evaluate medical, dar nu au necesitat transport la spital.

Ulterior, o unitate spitalicească din Sectorul 1, a sesizat, tot prin intermediul 112, că o persoană s-a prezentat la camera de gardă acuzând o stare de rău, pe fondul inhalaţii unei substanţe iritante, persoană care a participat la acelaşi spectacol.
 
S-a stabilit contextul în care a fost organizat spectacolul şi se efectuează cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te