VIDEO 59 de hoți români au furat marfă de 760.000 €. Percheziții în România, Italia și Germania

DE Adrian Costin | Actualizat: 12.10.2022 - 12:06

Autorităţile judiciare din Italia vizează o activitate infracțională desfășurată de 59 de suspecți de cetățenie română care, folosind acelaşi mod de operare, profitau zilnic de localnicii dintr-un oraș din Italia, săvârșind înşelăciuni, furturi și tâlhării.

SHARE

Banii obţinuţi în această modalitate erau apoi transferaţi în România, prejudiciul total cauzat prin săvârşirea infracţiunilor fiind în cuantum de 760.000 Euro.

Autoritățile române au coordonat efectuarea de către structurile de combatere a criminalității organizate din cadrul B.C.C.O. Cluj-Napoca a 8 percheziții domiciliare pe raza teritorială a județelor Bistrița-Năsăud și Maramureș și punerea în aplicare a 13 mandate de aducere.

Citește și: VIDEO Cum ia Poliția peste picior urmăritul general Mircea Nebunu din Milano: Să-l mâncați pe ăsta

Activitățile au fost desfășurate în baza unui ordin european de anchetă emis de autoritățile judiciare din Italia, într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, tâlhărie calificată cu consecinţe deosebit de grave, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi tăinuire.

Citește și: Cooper, fiul vrăjitoarei Norvegia, s-a dat și el vrăjitor și șantaja o fată că-i publică ritualurile

Simultan, pe teritoriul Italiei au fost efectuate 13 percheziții domiciliare, iar pe teritoriul Germaniei au fost efectuate 2 percheziții domiciliare, urmate de audierea mai multor persoane, privind activitatea aceluiași grup infracțional.

Citește și: Nu doar maneliștii l-au vizitat pe "Beleaua" Corduneanu în arestul la domiciliu. Au fost și mascații

Perchezițiile domiciliare au fost efectuate de către B.C.C.O. Cluj-Napoca, S.C.C.O. Bistrița-Năsăud, S.C.C.O. Maramureș și S.C.C.O. Sălaj.

Șapte mandate europene de arestare

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost descoperite și ridicate mai multe telefoane mobile și înscrisuri.

În cadrul acțiunii au fost puse în aplicare 7 mandate europene de arestare (dintre cele 13 mandate europene transmise în vederea punerii în executare).

În urma activităților desfășurate, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a 7 inculpați, urmând a fi prezentați Curții de Apel Cluj, în vederea dispunerii măsurilor legale.

Acțiunea comună a beneficiat de sprijinul analiștilor din cadrul EUROPOL care a asigurat și schimbul de informații.

Activitățile au fost efectuate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Macrocriminalității Economico – Financiare, precum și al luptătorilor din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale din Bistrița – Năsăud și Maramureș.

La activitățile desfășurate pe teritoriul României au participat reprezentanți din cadrul Europol și Carabinieri Italia.

De asemenea, un polițist din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate a fost prezent în Centrul de comandă al operațiunii din Italia.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te