VIDEO 11.515 de cetăţeni ucraineni au intrat în România vineri, anunță Poliția de Frontieră

DE Alin Crișan | Actualizat: 02.07.2022 - 10:41
VIDEO 11.515 de cetăţeni ucraineni au intrat în România vineri, anunță Poliția de Frontieră/ Poliția de Frontieră

Poliţia de Frontieră a anunţat că 11.515 de cetăţeni ucraineni au intrat în România vineri, numărul fiind în scădere faţă de ziua precedentă.

SHARE

"În data de 01.07.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 111.843 de persoane, dintre care 11.515 de cetăţeni ucraineni (în scădere cu 5,2 % faţă de ziua precedentă).

Citește și: Viața de lux a româncei care era proxeneta șefă din Northampton și Birmigham: F... me, I'm brilliant

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 5.690 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 12,7%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.171 cetăţeni ucraineni (scădere cu 5,02 %)", a informat, sâmbătă, Poliţia de Frontieră.

Citește și: Inflaţia din zona euro a atins un nou record în iunie, de 8,6% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, chiar înainte de prima creştere a ratei dobânzii a Băncii Centrale Europene (BCE) în ultimii 11 ani, potrivit Eurostat.

De la declanşarea acestei crize (24 februarie), până la 1 iulie, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 1.390.512 cetăţeni ucraineni. De asemenea, începând din 10 februarie (perioadă pre-conflict), au intrat în ţara noastră 1.412.887 ucraineni.

"În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare. Măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei au fost dispuse şi la graniţa terestră,  fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acţionează în sistem integrat cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date şi informaţii, precum şi de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute", a menţionat sursa citată, conform news.ro

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.