Vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, este la Palatul Cotroceni

DE Romulus Preda | Actualizat: 11.03.2022 - 14:32
Vicepreședintele SUA, vizită la București/FOTO: captură video presidency.ro

Vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, discută, la Palatul Cotroceni, cu președintele Klaus Iohannis despre postura NATO pe Flancul Estic, Grupul de luptă aliat care ar urma să fie găzduit de România şi despre soldaţii americani din România.

SHARE

Vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, a fost primită, vineri, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis.

Kamala Harris a ajuns la Bucureşti în jurul orei 13,20, fiind întâmpinată la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" de ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Ceremonia primirii oficiale a avut loc pe Platoul de ceremonii de la Cotroceni. Au fost intonate imnurile oficiale ale SUA şi României.

Din delegaţia României prezentă la ceremonie au făcut parte premierul Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului, Florin Cîţu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, şi consilierii prezidenţiali Ion Oprişor şi Luminiţa Odobescu.

Klaus Iohannis şi Kamala Harris au programate convorbiri tete-a-tete şi convorbiri oficiale, la finalul cărora, la ora 15,30, vor susţine declaraţii de presă comune.

Joi, înainte de a participa la reuniunea informală a Consiliului European, care s-a desfăşurat la Versailles, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că va discuta cu vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, despre postura NATO pe Flancul Estic, Grupul de luptă aliat care ar urma să fie găzduit de România şi despre soldaţii americani care au venit în ţara noastră.

Citește și: VIDEO Soldații ruși riscă să moară de frig în tancuri la minus 20 grade Celsius

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, prezenţa la Bucureşti a vicepreşedintelui american Kamala Harris reconfirmă soliditatea Parteneriatului strategic bilateral şi angajamentul ferm al Statelor Unite de a susţine securitatea României şi a aliaţilor NATO de pe Flancul Estic, reflectând, totodată, aprecierea administraţiei americane pentru abordarea responsabilă şi implicată a ţării noastre în contextul ameninţărilor actuale de securitate generate de agresiunea ilegală a Federaţiei Ruse, precum şi în gestionarea fluxurilor de refugiaţi de la graniţe şi acordarea de asistenţă umanitară. 

Citește și: VIDEO Coloana de tancuri rusești se deplasează spre Kiev. Un alt comandant rus, ucis

Președintele Joe Biden a trimis deja 1.000 de soldați în România și a promis sprijin pentru această țară în timp ce găzduiește un aflux major de migranți care fug de războiul de alături.

"Statele Unite sunt pregătite să apere fiecare centimetru din teritoriul NATO. Statele Unite iau în serios faptul că un atac împotriva unuia este un atac împotriva tuturor", a declarat Harris după întâlnirea cu președintele Andrzej Duda la Varșovia.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te