Veste importantă pentru elevi. Doar 3.000 de copii din România vor lua parte la aceste cursuri

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 10.05.2023 - 17:57
Elevii vor participa la cursuri interactive Foto: Pexels.com (imagine cu rol ilustrativ)

Dramele produse în urma accidentelor rutiere în care sunt implicați copii au determinat autoritățile să ia măsuri. 3.000 de elevi vor participa la cursuri de educație rutieră.

SHARE

Numărul mare de accidente grave soldate cu victime în rândul minorilor au determinat autoritățile din România să ia măsuri. Astfel, mai mulți elevi vor participa la cursuri de educație rutieră. 

Momentan este vorba despre 3.000 de elevi din 15 licee, potrivit unui comunicat al Poliției Române. 

Veste importantă în învățământ. Doar 3.000 de elevi din România vor lua parte la aceste cursuri

”Aproximativ 3.000 de elevi din 15 licee vor participa la cursuri interactive de educaţie rutieră, pentru promovarea unui comportament responsabil în trafic în rândul tinerilor care urmează să obţină

 permisul de conducere, în condiţiile în care anul trecut, în timpul sezonului estival, tinerii cu vârsta între 18 şi 25 de ani au produs 206 accidente rutiere grave, soldate cu 62 de persoane decedate şi 186 de persoane rănite grav”, a transmis Poliția Română.

Citește și: A pierdut controlul asupra mașinii, a lovit cinci copii și s-a oprit într-o grădiniță

Potrivit unui studiu realizat de poliție și compania Mol România, pentru 28% dintre accidentele grave din 2022 au fost responsabili şoferi cu mai puţin de un an de experienţă.

Scopul acestui demers este de a promova un comportament responsabil în trafic în rândul tinerilor care urmează să obţină permisul de conducere. 

”Aproximativ 3.000 de elevi din 15 licee vor participa la cursurile interactive organizate de Asociaţia E.D.I.T., iar primele sesiuni vor avea loc în 10 licee din Bucureşti până la începutul sezonului estival, atunci când oamenii călătoresc mai mult pentru a ajunge la destinaţia lor de vacanţă.

În context, anul trecut în timpul sezonului estival, tinerii cu vârsta între 18 şi 25 de ani au produs 206 accidente rutiere grave, soldate cu 62 de persoane decedate şi 186 de persoane rănite grav, conform datelor furnizate de Poliţia Română”, potrivit unui comunicat.

Citește și: VIDEO Un medic a reatașat membrele amputate în accidente a 50 de copii. Răsplata, un buchet de flori

Deşi în anul 2022 a fost înregistrat cel mai mic număr de accidente rutiere din ultimul deceniu – 4.711, 1.634 de oameni şi-au pierdut viaţa pe şosea, iar alţi 3.685 au fost grav răniţi, România clasându-se în continuare pe primul loc în UE la numărul de accidente grave şi decese în trafic. Printre cauzele acestora se numără şi indisciplina pietonilor, alături de nerespectarea regimului de viteză sau de indisciplina bicicliştilor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te