Urmărire ca în filme, în trafic. Poliția a întins banda cu țepi. De ce fugeau șoferii

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 05.06.2023 - 15:29
Banda cu țepi Foto: captură portalsm (imagine cu rol descriptiv)

Doi șoferi au fost opriți în trafic de poliție după ce oamenii legii au întins plasa cu țepi pe asfalt. Conducătorii auto fugeau de agenți pentru că le era teamă să nu fie sancționați pentru faptele pe care le comiteau în acel moment.

SHARE

Doi şoferi au fost opriţi de poliţie după ce au fost urmăriți minute bune în trafic. Una dintre maşini, blocată cu dispozitivul rutier cu ţepi.

Cei doi șoferi încercau să scape de poliție pentru că se temeau că vor fi pedepsiți pentru infracțiunile pe care le comiteau. 

Șoferi opriți în trafic de poliție cu plasa de țepi. De ce încercau să-și piardă urma

Cei doi șoferi au fost urmăriți de poliție pe câteva drumuri din judeţul Suceava. Unul dintre şoferii urmăriţi în trafic era beat, celălalt nu avea permis de conducere.

Potrivit  Inspectoratului de Poliţie Suceava, duminică după amiază, în jurul orei 18:40, poliţiştii Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus, au dat semnal de oprire unui autoturism care circula pe drumul judeţean 209 G, din direcţia comunei Brodina către comuna Straja, cu viteza de 79 km/h în localitate.

”S-a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, moment în care conducătorul auto a încetinit, însă în momentul în care autospeciala de poliţie a ajuns în apropiere, a demarat în trombă. Î

n aceste condiţii s-a iniţiat acţiunea de urmărire a autoturismului cu utilizarea semnalelor acustice şi luminoase şi totodată, s-a solicitat sprijinul unui alt echipaj de poliţie care se afla de asemenea în cadrul acţiunii, pe raza comunei Straja.

La aproximativ doi kilometri de locul unde i s-a efectuat semnal de oprire, s-a procedat la blocarea de către cel de-al doilea echipaj, efectuând din nou semnal de oprire autoturismului, unul dintre agenţi folosind dispozitivul baraj rutier extensibil cu ţepi (SPIKE)”, transmite IPJ Suceava.

Şoferul aflat la volan a fost identificat în persoana unui bărbat de 35 de ani, din comuna Straja, în autoturism aflându-se alţi doi pasageri de 23 şi 47 ani, ambii din aceeaşi localitate.

Testul cu aparatul alcooltest a arătat că şoferul era sub influența alcoolului, alcoolemia în aerul expirat fiind de 1,05 mg/l. S-a ales cu dosar penal.

Citește și: Focuri de armă și urmărire ca în filme, în trafic. De ce fugea șoferul de poliție

În plus, pentru că a declarat că nu are documentele asupra sa, dar şi pentru celelalte abateri, şoferul a fost amendat contravenţional cu sancţiuni în cuantum total de 1740 lei, fiindu-i suspendat şi permisul de conducere.

Un caz similar s-a produs, tot duminică, tot în judeţul Suceava. Un tânăr în vârstă de 17 ani, fără permis de conducere, nu a oprit la semnalele poliţiştilor pe drumul judeţean 209D, în localitatea Zahareşti.

Două echipaje ale Poliţiei au pornit urmărirea autoturismului, iar la un moment dat şoferul a intrat pe un drum pietruit şi, într-un viraj la dreapta, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a derapat şi s-a oprit în gardul împrejmuitor al unei locuinţe provocând daune materiale.

Citește și: Urmărire ca în filme pe străzile din București: Un șofer băut și drogat fugea de polițiști

Tânărul de 17 ani aflat la volan nu are permis de conducere, iar pe numele său a fost deschis dosar penal. Testul de alcoolemie a arătat că el nu se afla sub influenţa alcoolului. Pe numele adolescentului a fost deschis dosar penal.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te