Parler era platforma cea mai populară, dar Apple și Google au scos-o din magazinele lor virtuale, iar Amazon i-a interzis să-i mai folosească cloud-ul. În consecință, la această oră, Parler nu poate fi utilizat, însă caută soluții.
Site-ul se apropia de 20 de milioane de utilizatori, cu 215.000 descărcări din App Store doar la 8 ianuarie 2021, când a fost eliminat de aici, sub acuzația că ar fi promovat violențele care au dus la incidentele din Washington DC.
În schimb, este funcțională platforma MeWe, care pune accentul pe libertatea de expresie și le promite utilizatorilor că nu-i va spiona și nu va pune datele lor la dispoziția unei a treia părți.
Și Parler, și MeWe, pot fi folosite liber, fără nici o taxă. MeWe oferă un serviciu premium, care ar costa 25 de lei, dar nu este obligatoriu. Site-ul este folosit de protestatarii din Hong Kong, mai ales după intrarea în vigoare a noii legi a securității, impusă de regimul comunist de la Beijing.
Înregistrarea pe aceste platforme presupune aceeași pași ca la Facebook și Twitter, un cont de email și/ sau de telefon.
Pe Parler, numărul de semne al unei postări este limitat.
Pe MeWe, în fluxul de știri nu se intervine deloc, așa că postările prietenilor apar în ordine cronologică, pur și simplu.
MeWe face bani vânzând stickere sau luând câte doi dolari pentru paginile unor afaceri. Tot doi dolari pe lună costă apelurile audio și video. De asemenea, se plătește cloudul, dacă e folosit.
Deși MeWe este atacat ca fiind o platformă pentru conservatori, o mare parte din utilizatorii săi evită politica și au părăsit Facebook datorită asigurărilor că viața lor privată va fi respectată.