Un urs a băgat spaima în pacienții unui spital din România. Se plimba prin fața clădirii

DE Alin Crișan | 25.08.2023 - 11:59
Un urs a băgat spaima în pacienții unui spital din România. Se plimba prin fața clădirii - Foto: Pexels/ Imagine cu caracter ilustrativ

Un urs a fost sesizat trecând prin faţa Secţiei Ojasca a Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă (SPMS) Săpoca, primarul comunei Unguriu făcând apel la cetăţeni să evite deplasările în zona de extravilan.

SHARE

"În această noapte, în preajma orelor 1,00 - 1,30 a fost sesizată prezenta unui urs în satul Ojasca, zona SMA - Blocuri - parcare salariaţi Secţia Ojasca. Am rugămintea sa trataţi cu seriozitate informaţia şi sa evitaţi deplasările în zonele alăturate satelor Unguriu şi Ojasca", a fost mesajul transmis de primarul comunei Unguriu, după ce în satul Ojasca a fost sesizat un urs.

Un urs a băgat spaima în pacienții unui spital din România. Se plimba prin fața clădirii

Conducerea administraţiei locale a făcut apel localnicilor să rămână cât mai aproape de case şi să evite locurile în care ursul ar putea să se hrănească.

"A fost văzut pe DN10 de un trecător, locuitor al comunei, a sunat la 112. A fost văzut în zona de intravilan, au ajuns la faţa locului şi jandarmii. Este pentru prima dată când a coborât aici, A fost văzut pe lângă un cartier din localitate, pe lângă Spitalul Ojasca iar apoi a plecat spre zona râului Buzău. Sper ca oamenii să înţeleagă să evite deplasările în zona de extravilan, în zonele cu culturi, cu pomi fructiferi, pentru că se pot întâlni cu ursul mai ales că acum se recoltează prune, fructele, merele, ciuperci şi fructe de pădure, zmeură şi există o mare posibilitate de a se întâlni cu animalele sălbatice. Dacă o ţinem aşa şi nu se schimbă legislaţia, vom avea ursul de Bărăgan şi ursul de Marea Neagră", a declarat, pentru Agerpres, primarul comunei Unguriu, Ciprian Tirizică.

Potrivit conduceri spitalului de psihiatrie, la nivelul unităţii medicale au fost luate toate măsurile astfel încât pacienţii să se simtă în siguranţă.

Citește și: Iohannis a semnat decretul pentru încetarea raporturilor de serviciu ale şefului DGA. Era acuzat

"Spitalul este păzit, ursul a trecut pe drumul public, prin faţa spitalului. Pacienţii sunt în regulă, avem garduri trainice. La noi în judeţ mai circulă urşii, mai ales în zona deluroasă, dar din ce ştiu eu nu a coborât niciodată atât de jos. Avem luate măsurile de siguranţă luate, spitalul are paznici, sisteme de supraveghere", a precizat managerul Spitalului de Neuropsihiatrie Săpoca, Gabriela Pârâu.

Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Buzău a transmis că în perioada următoare va monitoriza zona, după ce a fost semnalată prezenţa animalului sălbatic.

"Noaptea trecută, în jurul orei 01:00, un apel prin S.N.U.A.U. 112 anunţa prezenţa unui urs în localitatea Ojasca, comuna Unguriu. Animalul ar fi traversat localitatea, pe DN 10, fugind ulterior în zona extravilană. Echipajul de jandarmerie a patrulat pe raza localităţii ulterior sesizării, ursul nemaifiind observat. În perioada următoare vom monitoriza zona, iar în cazul în care va fi semnalată prezenţa animalului, va fi constituită echipă de intervenţie conform O.U.G. 81/2021." informează IJJ Buzău.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te