Un dosar de corupție al DNA o vizează pe șefa ASSMB, numită cu sprijinul lui Vlad Voiculescu

DE Adrian Costin | Actualizat: 12.12.2023 - 17:21
Gabriela Sivache, directorul general al ASSMB Foto: INQUAM Photos/Sabin Cirstoveanu
Gabriela Sivache, directorul general al ASSMB Foto: INQUAM Photos/Sabin Cirstoveanu

Vizată de ancheta DNA este Oana Gabriela Sivache, directorul general al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), numită în funcţie cu sprijinul lui Vlad Voiculescu

SHARE

Procurorii Secţiei I a DNA au făcut o serie de percheziţii la Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), la sediul Spitalului de Boli Cronice „Sfântul Luca” din Bucureşti şi la sediul Spitalului Clinic Colţea din Bucureşti.

Acolo există suspiciuni întemeiate privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, comise de funcţionari publici, în cursul anului 2023, în contextul derulării unei proceduri de achiziţie publică, care prevedea implementarea în cadrul unor spitale din Bucureşti a unor servicii IT.

O dosar de corupție al DNA o vizează pe șefa ASSMB, numită cu sprijinul lui Vlad Voiculescu

Potrivit unor surse judiciare, vizată de ancheta DNA este Oana Gabriela Sivache, directorul general al ASSMB, numită în funcţie cu sprijinul lui Vlad Voiculescu, vicepreşedinte USR şi preşedinte al USR Bucureşti, conform Mediafax.

Citește și: Războiul din ASSMB dus la DNA. O răfuială între Vlad Voiculescu și viceprimarul USR, Horia Tomescu

Procurorii suspectează că în anul 2023, în vederea instalării unui sistem informatic, au fost viciate procedurile de achiziţie publică organizate pentru implementarea sistemului de colectare şi procesare a datelor medicale, în spitalele din administrarea municipalităţii.

Procurorii cred că în acest caz s-ar fi comis mai multe acte clasice de corupţie şi, în acest sens, cu acordul judecătorilor, ridică în cadrul percheziţiilor mai multe medii de stocare, contracte şi înscrisuri.

Citește și: Percheziții la două spitale din București și ASSMB. Ce caută anchetatorii

În septembrie 2023, DNA a mai instrumentat un dosar cu privire la presupuse fapte de corupţie comise în ASSMB, în care colaborator al procurorilor a fost chiar Oana Gabriela Sivache, cea care a sesizat problemele la DNA pe 5 aprilie 2023. Ulterior, pe 6 decembrie 2023, Secţia I a DNA l-a trimis în judecată pe Cristian Plută, fostul director adjunct al ASSMB, şi pe alte 3 persoane pentru fapte de corupţie.

Plută, arestat preventiv, a fost acuzat oficial de comiterea a trei fapte de luare de mită şi de permiterea unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.
Primul dosar DNA vizând acte de corupţie din ASSMB a fost trimis spre judecată Curţii de Apel Bucureşti.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te