Un deputat USR acuză: noua șefă a ANAF, parte dintr-o rețea de corupție

DE Alexandru Pop | Actualizat: 04.01.2019 - 11:10
Adrian Claudiu Prîsnel Foto: Pagina peersonală de Facebook

Mihaela Triculescu, proaspăt numită la șefia ANAF, face parte dintr-o ”adevărată rețea de sifonare a banilor europeni destinați (...) șomerilor adulți din Dolj”, acuză deputatul USR, Adrian Claudiu Prîsnel.

SHARE

El a scris pe pagina sa de Facebook că la conducerea rețelei au fost Mihaela Cotiga, fostă șefă a Centrului Regional de Formare Profesională a Adulților (CRFPA) Dolj și Mihaela Triculescu, fostă directoare adjunct. 

”Rotația incompetenților, mincinoșilor și a hoților. A plecat Ionuț Mișa de la șefia ANAF, a venit Mihaela Triculescu, din Craiova, recunoscută mai mult pentru implicarea în dosarul Mihaelei Cotiga, fosta șefă a CRFPA Dolj, acuzată de ANI de spălare de bani și alte fapte de corupție. O adevărată rețea de sifonare a banilor europeni destinați unora din cei mai vulnerabili dintre noi, șomerilor adulți din Dolj, rețea coordonată de Cotiga (director)- Triculescu (director adjunct)”, a scris deputatul USR.

În opinia sa, ”criteriile de selecție în funcțiile publice stabilite în era Dragnea sunt clare: obediență totală față de omul cu apucături maniacale de dictator, incompetență și hoție”.

”Din moment ce a ajuns șefă la ANAF, poate ar trebui să ne explice doamna Mihaela Triculescu cum are de gând să combată frauda, în condițile în care, în 2014, a picat examenul organizat de ANAF pentru funcția de inspector antifraudă”, a punctat Prîsnel.

Acuzații de corupție

Potrivit publicației ”Gazeta de Sud, în martie 2012, Agenția Națională de Integritate (ANI) a descoperit indicii privind posibila săvârşire a infracțiunii de conflict de interese şi a unor infracţiuni asimilate faptelor de corupție de către Mihaela Cotigă, pe atunci directoarea CRFPA Dolj. În prezent, aceste fapte fac obiectul dosarului 287/54/2015, aflat pe rolul Curții de Apel Craiova, în care Mihaela Triculescu are calitatea de ”intimat”.

În urma verificărilor, ANI a constatat că, în calitate de directoare a CRFPA Dolj, Mihaela Cotigă a semnat două contracte și un act adițional, în valoare totală de 527.202 lei, în cadrul a două proiecte – „Informare, consiliere, orientare și formare profesională pentru egalitatea de șanse – INFOCOP“ și „Femei competente – femei active pe piața muncii“, în care era şi manager de proiect. În opinia ANI, în acest caz ar putea fi vorba de infracțiuni asimilate faptelor de corupție.

În plus, ANI a mai descoperit că, tot în calitate de directoare a CRFP Dolj, Mihaela Cotigă a încheiat 28 de contracte și un act adițional, în valoare totală de 425.703 lei cu SC Pelendava SA, Asociația de Consultanță și Consiliere Economico-Socială Oltenia și Cabinetul de avocatură „Albu Mihaela Cristina“, în condițiile în care, în aceeași perioadă, existau contracte de prestări servicii între acestea şi Silviu şi Adrian Cotigă, soţul, respectiv fiul directoarei Cotigă.

Inspectorii ANI au mai aflat că, în anul 2009, Mihaela Cotigă a semnat certificatele de absolvire în calificarea de „formator de formatori“ atât pentru soţul, cât şi pentru fiul său.

Raportul ANI a fost contestat de fosta directoare. În februarie 2013, Curtea de Apel Craiova a respins contestația Mihaelei Cotigă, iar hotărârea instanței a fost atacată cu recurs. În decembrie anul trecut, Curtea Supremă a admis recursul Mihaelei Cotigă și a dispus ca instanța din Craiova să rejudece contestația. În prezent, dosarul se afă pe rolul Curții de Apel Craiova.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te