Potrivit oficialilor din sectorul sănătăţii, acest focar viral pare să fie asociat cu epidemia masivă din 2018-2020, care a ucis peste 2.200 de oameni şi a infectat alte peste 1.000 de persoane.
Cele trei cazuri au fost detectate sâmbătă într-un centru medical din Butsili, situat în apropiere de oraşul Beni, epicentrul precedentei epidemii de Ebola, a precizat OMS într-un comunicat. Trei persoane dintre cele cinci cazuri confirmate recent cu Ebola au murit.
Citește și: Ce vrea partidul lui Dragnea: stop abuzurilor, fără neomarxiști, mâncare toxică și comenzi din UE
Focarele care apar după o epidemie majoră de Ebola pot fi cauzate de infecţiile latente care continuă să existe în sperma supravieţuitorilor. Un alt focar asociat epidemiei din 2018-2020 a izbucnit în luna februarie şi a fost stins abia în mai, după ce a provocat şase decese.
Vaccinurile au reprezentat un factor-cheie în ceea ce priveşte stingerea mai rapidă a focarelor de Ebola. Luna trecută, medicii au început vaccinarea persoanelor care au intrat în contact cu persoanele pozitive, folosind un vaccin produs de compania Merck.
Citește și: FOTO Profesoară, însărcinată după ce ar fi avut relații intime cu un elev de 15 ani. A fost arestată
Acel ser este unul dintre cele două vaccinuri anti-Ebola care sunt disponibile pe piaţă, celălalt fiind produs de compania Johnson&Johnson.
Infecţiile cu Ebola provoacă de obicei febră ridicată, sângerări interne şi sunt adeseori fatale. În 2014 şi 2015, cel mai grav focar de Ebola s-a declanşat în Africa de Vest şi a provocat peste 11.000 de decese.