Traficant de droguri, angajat la farmacie. Vindea Fentanil și Oxicodona, substanțe cu efect mortal

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 21.09.2023 - 14:50
Traficant de droguri, angajat la farmacie Foto: Fanatik.ro (imagine cu rol ilustrativ)

Procurorii DIICOT și Poliția au descoperit un traficant de droguri care vindea substanțe cu efect letal. Acesta era angajatul unei farmacii și vindea substanțe cu efect letal.

SHARE

Un traficant de droguri a fost prins în flagrant în București, în timp ce vindea comprimate cu Fentanil, o substanță de 100 de ori mai puternică decât morfina și de 30 până la 50 de ori mai puternic decât heroina.

Era angajatul unei farmacii. 

Traficant de droguri, angajat la farmacie. Vindea cele mai periculoase substanțe. Aveau efect mortal

”La data de 21.09.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală  împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog , ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul de Investigare Financiară a Grupurilor de Criminalitate Organizată și Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Române, pun în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară în municipiul București, într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

În cadrul acțiunii cu numele de cod  ”Himera”, s-a reținut faptul că în perioada 2022 -2023 suspectul, angajat al unui operator economic de profil, a comercializat  în mod repetat droguri de mare risc,  respectiv  peste 10.000 de comprimate ce conțin ca substanță activă Fentanil, aproximativ  700  comprimate Oxycodonă, 1200 de fiole de morfină, 380 plasturi ce conțin ca substanță activă Fentanil și comprimate de codeină.

În cursul acestei zile, suspectul a fost prins în flagrant, în timp ce deținea în vederea comercializării,  mai multe cutii (de ordinul zecilor) cu comprimate, a căror substanță activă este Fentanilul.

Citește și: Cazul drogurilor sub formă de jeleuri și ”Vape”: 28 de persoane reținute, inclusiv un polițist

Mai multe persoane vor fi conduse la sediul DIICOT Structura Centrală pentru audieri.

De asemenea, se efectuează verificări cu privire la modul în care operatorul economic aplică și respectă normele legale specifice activității desfășurate.

Precizăm că Fentanilul și Oxicodona reprezintă cele mai periculoase droguri de mare risc existente în prezent pe piață , având în mod frecvent efect letal .

Fentanilul este un opioid sintetic extrem de puternic, destinat bolnavilor de cancer în stadii terminale   și  gestionării durerilor în cazul intervențiilor chirurgicale , fiind eliberat  doar în baza prescripției medicale.

 S-a stabilit pe baza studiilor medicale de specialitate că Fentanylul este  de 100 de ori mai puternic decât morfina și de 30 până la 50 de ori mai puternic decât heroina.

Potrivit  datelor publicate pe site-ul agenției americane Drug Enforcement Administration ( D.E.A.) "este atât de puternic și de mortal încât chiar și un microgram poate ucide un om". 

Potrivit aceleiași surse, în anul  2022 Fentanilul a fost legat de mai mult de două treimi din cele 110.000 de decese prin supradoză înregistrate în Statele Unite.  Ca răspuns la această situație alarmantă, la inițiativa guvernului american, a fost constituită Coaliția globală privind amenințările asociate drogurilor sintetice, la care participă și România.

Citește și: Polițist ziua, noaptea traficant de droguri. Prins în flagarnt când vindea cocaină în Brașov

Din punct de vedere al circulației ilicite, traficarea si punerea la dispoziția consumatorilor de droguri a acestui opioid sintetic, (mult mai puternic decât heroina), reprezintă  ca si în cazul Oxycodonei un factor de risc major pentru sănătatea publica.

Oxicodona este un analgezic opioid produs de industria farmaceutică și  utilizat  pentru tratamentul durerilor severe, face parte din categoria medicamentelor cu regim special și  poate fi eliberat în farmacii numai în baza unei prescripții medicale întrucât prezintă un risc major de dependență.

Oxicodona poate fi întâlnită pe piața farmaceutică sub denumirea de ”Oxidolor” ori ”Oxycontin” ori ”Oxycodonă”, substanța activă în toate aceste medicamente fiind clorhidratul de oxicodonă care figurează în tabelul anexă nr II  al Legii 143/2000 .

Acțiunea   beneficiază de sprijinul Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul IGPR.

Citește și: Polițist prins beat și drogat la volan. Ce substanțe consumase înainte să plece cu mașina

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au transmis DIICOT și Poliția într-un comunicat de presă comun.

În ultima perioadă, tot mai multe acțiuni antidrog desfășurate la nivel național au dezvăluit o realitate cruntă. 

Oameni puși să aibă grijă de siguranța noastră ajung peste noapte traficanți sau consumatori de droguri. 

Un polițist din lucra ”part-time” la ”Fabrica de vise” din Iași. Firma punea intenţionat droguri în acadele, jeleuri, bomboane şi ţigări de vapat pe care le vindea copiilor ca să-i facă dependenţi de produsele lor. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te