Tot mai mulți șoferi conduc drogați: „N-am fumat la volan. De la 5.00 la 22.00 au trecut câteva ore”

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 14.08.2022 - 09:31
Tot mai mulți șoferi conduc drogați: „N-am fumat la volan. De la 5.00 la 22.00 au trecut câteva ore”. / Foto: dobrogea.tv

Aproximativ 1.000 de conducători auto au fost testați cu aparatele etilotest și drug-test noaptea trecută, pe Litoral. Dintre aceștia, zece au fost depistați sub influența drogurilor. Iar unul a dat și explicații: „N-am fumat la volan. De la 5.00 la 22.00 au trecut câteva ore”.

SHARE

Noaptea trecută, polițiștii rutieri constănțeni, sprijiniți de polițiști rutieri ai Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și ai altor inspectorate de poliție județene din țară au desfășurat o acțiune cu efective mărite, pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan. Aproximativ 1000 de conducători auto au fost testați cu aparatele etilotest și drug-test.

În urma activităților, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, dintre care 16 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice (sub limita de infracțiune), conducătorilor auto fiindu-le reținute, în vederea suspendării, permisele de conducere. De asemenea, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Citește și: După vizita emisarului lui Viktor Orban la Moscova, Putin a mărit livrările de gaze către Ungaria

Totodată, polițiștii rutieri au constatat 14 infracțiuni, dintre care 10 pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive și 2 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

De exemplu, în jurul orei 21.30, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 23 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, în stațiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test a rezultat o valoare pozitivă pentru cannabis, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii substanțelor din sânge.

Citește și: Aderarea Finlandei şi Suediei la NATO, ratificată de președintele Franței, Emmanuel Macron

În jurul orei 23.00, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 26 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, în stațiunea Mamaia, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test a rezultat o valoare pozitivă pentru cannabis, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii substanțelor din sânge.

În jurul orei 1.00, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 27 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, în stațiunea Mamaia,în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test a rezultat o valoare pozitivă pentru cannabis și metanfetamină, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii substanțelor din sânge.

În toate cauzele au fost întocmite dosare de cercetare penală, relatează dobrogea.tv.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te