Timiş: Peste 6.700 de persoane imunizate în urma maratonului de vaccinare

DE Valentin Mirică | Actualizat: 26.04.2021 - 11:06
Dorel Săndesc / Digi24.ro

Maratonul Vaccinării, care s-a desfăşurat 64 de ore non-stop la Centrul Regional de Afaceri din Timişoara, s-a încheiat luni dimineaţa, cu peste 6.700 de persoane imunizate anti-COVID-19 cu vaccinul Pfizer.

SHARE

Preşedintele Asociaţiei pentru ATI "Aurel Mogoşeanu", dr. Dorel Săndesc, care este şi şeful secţiei ATI a Spitalului Judeţean Timişoara, a declarat, luni, că au fost trei zile şi trei nopţi de vaccinare continuă la Timişoara, într-o acţiune fără precedent în Romania, proiectul dorindu-se a fi extins şi în ţară.

"Încheiem acest proiect, despre care putem spune că este un nou început, pentru că vedem impactul extraordinar la nivel local şi naţional. Am vaccinat 6.722 de oameni în 64 de ore. Este efortul extraordinar al comunităţii medicale din Timişoara căreia îi mulţumesc din tot sufletul. Este un moment de graţie al acestui sector, pentru că am reuşit să ne unim eforturile, Universitatea de Medicină şi Farmacie Victor Babeş, toate spitalele, medicii de toate gradele şi funcţiile, asistenţe, voluntari, studenţi care au venit în număr mare. Este un moment deosebit şi al comunităţii medicale care transmite mesajul comunităţii. Sperăm ca acest eveniment să fie un strigăt care să se transforme în bulgărele de zăpadă la nivelul întregii ţări. Cred că s-a văzut că societatea românească este capabilă să marşeze la un mesaj adevărat, din suflet, onest, şi am văzut acest val de încredere în mesaj, în vaccinare", a afirmat dr. Dorel Săndesc, iniţiatorul proiectului.

El a apreciat deschiderea dr. Valeriu Gheorghiţă, cu care a discutat această idee şi care şi-a arătat disponibilitatea la toate propunerile de vaccinare fără planificare.

Citește și: Închiderea școlilor a redus drastic, de peste trei ori într-o lună, cazurile de COVID la copii

"Important este că am ajuns la un punct în care ni se deschid noi perspective şi sper să continuăm cu evenimente similare. (...). Nu am avut reacţii deosebite, totul a mers foarte bine. Aici cred că am avut cea mai mică rată de reacţii secundare. Contează ambianţa, pentru că oamenii vin cu stres la vaccinare, dar noi am fost printre ei. Am avut două pseudo-lipotimii la două tinere, care s-au rezolvat foarte repede. Muzica clasică, mediul, locaţia luminoasă au avut un rol important. Vom merge în continuare şi în caravane. Cea mai dificilă zi a fost vineri, aveam emoţii că nu va veni lumea", a detaliat dr. Dorel Săndesc.

Rapelul se va face peste exact trei săptămâni, în cadrul unui nou maraton, similar cu cel de acum.

După acest proiect, este posibil ca şi vaccinările din centrul de vaccinare nonstop din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara să se facă şi fără programare.

Citește și: Cîmpeanu respinge inițiativa USRPLUS: Vacanțele școlare nu se iau în funcție de zone geografice

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te