Teodorovici, schimbat din funcţia de guvernator al Băncii lui Putin

DE Adelina Sahlean | 19.11.2019 - 14:05
Eugen Teodorovici/Foto: Inquam Photos

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a emis un proiect de hotărâre prin care propune schimbarea din funcţia de guvernator din partea României la Banca Internaţională de Investiţii a lui Eugen Teodorovici. BII este banca fostului CAER, creată la iniţiativa URSS.

SHARE

„Guvernatorul pentru România în Consiliul Guvernatorilor Băncii Internaţionale de Investiţii este secretarul de stat din Ministerul Finanţelor Publice ( Attila Gyorgy - n. red.), responsabil cu coordonarea relaţiilor cu instituţiile financiare internaţionale, iar supleantul său este o persoană responsabilă cu coordonarea relaţiilor cu instituţiile financiare internaţionale, desemnată de ministrul finanţelor publice.

Director pentru România în Consiliul Directorilor Băncii Internaţionale de Investiţii este directorul general din Ministerul Finanţelor Publice responsabil cu coordonarea relaţiilor cu instituţiile financiare internaţionale, iar supleantul său este şeful de serviciu responsabil cu gestionarea relaţiilor cu instituţiile financiare internaţionale sau o persoană responsabilă cu coordonarea relaţiilor cu instituţiile financiare internaţionale, desemnată de ministrul finanţelor publice”, se arată în proiectul de act normativ, potrivit Adevărul.ro

Potrivit notei de fundamentare a proiectului, măsura este propusă „pentru a asigura o mai bună operativitate şi flexibilitate în reprezentarea României în cadrul structurilor de conducere ale acestor instituţii financiare”.

Potrivit datelor postate pe site-ul Băncii Internaţionale de Investiţii, numirea lui Teodorovici s-a făcut în data de 15 noiembrie 2018, în subordinea lui fiind Cucu Boni Florinela, director general în Ministerul Finanţelor din România şi Iacobescu Oana Beatrice, director în cadrul MFP.

Florin Cîţu susţinea că numirea lui Teodorovici în funcţia de guvernator al BII este în incompatibilitate cu funcţia de deputat, fiind suspect şi modul în care Teodorovici l-a înlocuit pe secretarul de stat în MFP, Attila Gyorgy.

„În iulie 2015 a introdus în şedinţa de Guvern protoculul cu BII. Foarte important, până în 15 noiembrie 2018 România era reprezentată conform hotărârii nr. 1091/2007 de „un secretar de stat şi un director general din cadrul Ministerului Economiei şi Finanţelor, nominalizaţi prin ordin al ministrului economiei şi finanţelor”. Orlando nu avea nicio legătură cu BII până acum câteva luni”, a explicat Florin Cîţu.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -