Tariful lui Ciorbea: 18.000 de euro pe minut din bani publici

DE Petre Bădică | Actualizat: 21.02.2019 - 19:41

Avocatul Poporului a fost, timp de un an și jumătate, Senator al României, perioadă în care activitatea sa a fost inexistentă.

SHARE

Ciorbea a vorbit de două ori în Senat: când a depus jurămîntul și când a demisionat.  

În decembrie 2012, Victor Ciorbea se alegea senator din partea liberalilor pe lista USL. Ciorbea a ocupat această poziție timp de aproape un an și jumătate, iar în 2014, cu susținerea PSD a devenit Avocat al Poporului. Ciorbea a fost absent în dezbaterile din Senat, el având zero declarații politice, zero întrebări, zero interpelări, zero interpelări adresate primului ministru, zero moțiuni.

Citește și: Ciorbea, mai întâi se odihnește și apoi analizează

Ciorbea a luat de două ori cuvântul în plen

Prima oară când a depus jurământul:  

„Domnul Victor Ciorbea:   Eu, Ciorbea Victor, în calitate de senator ales în Circumscripţia electorală nr. 42, Bucureşti, Colegul uninominal nr. 7, „Jur credinţă patriei mele România; Jur să respect Constituţia şi legile ţării; Jur să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României; Jur să-mi îndeplinesc cu onoare şi fidelitate mandatul încredinţat de popor; Aşa să mă ajute Dumnezeu.”  

A doua oară când a demisionat din Senat:  

„Domnul Victor Ciorbea: „Mulţumesc, domnule preşedinte. Stimaţi colegi, Vă mulţumesc dumneavoastră, mulţumesc şi colegilor din Camera Deputaţilor, care au făcut propunerea şi m-au votat în calitatea de membru în Consiliul ASF. Pentru a preveni o stare de incompatibilitate, rog a se lua act că demisionez din calitatea de senator ales în Colegiul nr. 7, Circumscripţia Bucureşti. Vă doresc din tot sufletul succes în activitatea dumneavoastră extrem de importantă şi de nobilă. Sincer, succes. Mulţumesc. (Aplauze)”  

A vorbit, de fiecare dată 30 de secunde, adică un minut în total. Cum Ciorbea a fost plătit, lunar, conform declarației sale de avere cu 1.100 de euro, rezultă că, în mandatul său de un an și cinci luni, a câștigat 18.700 de euro bani din buget. Altfel zis, Ciorbea a avut un tarif de 18.700 de euro pe minut.   .  

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.