Tăriceanu evită subiectul amnistiei și grațierii

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 28.08.2018 - 17:39
Foto Inquam Photos/Alexandru Bușcă

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a evitat marți să vorbească despre oportunitatea unei ordonanțe de urgență pentru amnistie și grațiere, dorită de liderul PSD Liviu Dragnea, explicând în schimb că ar fi utilă ordonanța privind revizuirea sentințelor judecătorești.

SHARE

„Sigur că problema amnistiei nu este o problemă nouă, este un instrument juridic care se utilizează în mod frecvent, s-a utilizat și în România, și în străinătate. În momentul în care constați că, datorită unor deficiențe legislative, deficiențe de aplicare a legii, a unor încălcări grave se petrec abuzuri în baza cărora, probabil, oameni nevinovați au ajuns să fie condamnați, îți pui problema cum remediezi aceste lucruri. Am văzut din partea ministrului Justiției o inițiativă pe care am salutat-o, și anume un proiect de OUG care să permită revizuirea tuturor hotărârilor judecătorești care s-au bazat pe ascultarea ilegală de telefoane și a utilizării protocoalelor în faza de urmărire penală și, probabil, de judecată (…) Aici este o mare problemă pe care ministrul Toader încearcă să o rezolve, dând posibilitatea tuturor celor care se consideră nedreptățiți, afectați de existenața acestui sistem de ascultare a telefoanelor, de protocoalele ilegale, cred că aceasta este o măsură prin care sper să putem rezolva o bună parte din aceste cazuri și să dăm poosibitatea tuturor să aibă un proces corect. Chiar și o persoană care este vinovată are dreptul la un proces corect. Cred că măsura propusă de minsitru este extrem de necesară”, a declarat liderul ALDE, potrivit G4Media.

Tăriceanu a mai spus și că are informații că mai mulți lideri din PSD se opun suspendării președintelui Klaus Iohannis, lucru pe care și-l dorește Liviu Dragnea. „Din câte știu, UDMR nu subscrie și sunt numeroși membri PSD care au rezerve, ca să nu spun mai mult. Cred că trebuie făcută o evaluare”, a susținut Tăriceanu.

Pe 22 august, la o zi după ce Liviu Dragnea a declarat că își dorește suspendarea președintelui Klaus Iohannis, ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu și partenerul de coaliție al PSD, a precizat că suspendarea șefului statului presupune o evaluare atentă a riscurilor și consecințelor deoarece poate avea urmări imprevizibile.


Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -