„Sigur că problema amnistiei nu este o problemă nouă, este un instrument juridic care se utilizează în mod frecvent, s-a utilizat și în România, și în străinătate. În momentul în care constați că, datorită unor deficiențe legislative, deficiențe de aplicare a legii, a unor încălcări grave se petrec abuzuri în baza cărora, probabil, oameni nevinovați au ajuns să fie condamnați, îți pui problema cum remediezi aceste lucruri. Am văzut din partea ministrului Justiției o inițiativă pe care am salutat-o, și anume un proiect de OUG care să permită revizuirea tuturor hotărârilor judecătorești care s-au bazat pe ascultarea ilegală de telefoane și a utilizării protocoalelor în faza de urmărire penală și, probabil, de judecată (…) Aici este o mare problemă pe care ministrul Toader încearcă să o rezolve, dând posibilitatea tuturor celor care se consideră nedreptățiți, afectați de existenața acestui sistem de ascultare a telefoanelor, de protocoalele ilegale, cred că aceasta este o măsură prin care sper să putem rezolva o bună parte din aceste cazuri și să dăm poosibitatea tuturor să aibă un proces corect. Chiar și o persoană care este vinovată are dreptul la un proces corect. Cred că măsura propusă de minsitru este extrem de necesară”, a declarat liderul ALDE, potrivit G4Media.
Tăriceanu a mai spus și că are informații că mai mulți lideri din PSD se opun suspendării președintelui Klaus Iohannis, lucru pe care și-l dorește Liviu Dragnea. „Din câte știu, UDMR nu subscrie și sunt numeroși membri PSD care au rezerve, ca să nu spun mai mult. Cred că trebuie făcută o evaluare”, a susținut Tăriceanu.
Pe 22 august, la o zi după ce Liviu Dragnea a declarat că își dorește suspendarea președintelui Klaus Iohannis, ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu și partenerul de coaliție al PSD, a precizat că suspendarea șefului statului presupune o evaluare atentă a riscurilor și consecințelor deoarece poate avea urmări imprevizibile.