Tânără din SUA, salvată din mașina răpitorului făcând semne învățate de pe TiKTok, altor oameni

DE Daniel Toșa | 08.11.2021 - 12:49
Tânără din SUA, salvată din mașina răpitorului făcând semne învățate de pe TiKTok, altor oameni/FOTO: Unsplash

O tânără dată dispărută în SUA a fost salvată după ce a reușit să transmită șoferilor de pe contrasens că are nevoie de ajutor folosind un gest care semnifică probleme sau violență domestică, informează The Guardian.

SHARE

Fata de 16 ani a fost observată în data de 4 noiembrie semnalizând șoferilor, în timp ce se afla într-o mașină care se deplasa în statul Kentucky.

Un șofer a sunat la poliție după ce „a observat o tânără aflată într-un autoturism semnalizând gesturi care sunt folosite pe rețeaua socială Tiktok și înseamnă violența domestică - am nevoie de ajutor”, se arată într-un comunicat lansat de poliția Comitatului Laurel pe 6 noiembrie. Autorul apelului a menționat că tânăra „părea să aibă probleme” și mașina în care se afla era condusă de un bărbat mai în vârstă decât ea.

Polițiștii din Laurel s-au poziționat pentru a intercepta mașina semnalată și au oprit-o în timp ce ieșea de pe o autostradă. Verificările realizate de polițiști au arătat că tânăra aflată în mașină fusese dată dispărută de către părinții ei în urmă cu câteva zile.

Citește și: Proiectul care unește PSD, PNL, UDMR: modificarea Constituției și republică parlamentară (surse)

Potrivit poliției din Comitatul Laurel, tânăra le-a spus că a călătorit alături de bărbat prin statele Carolina de Nord, Tennessee, Kentucky și Ohio. Tânăra ar fi încercat în acest timp să le atragă atenția șoferilor de pe contrasens.

Bărbatul aflat la volanul mașinii în care se afla tânăra, James Herbert Brick, în vârstă de 61 de ani, a fost arestat în urma opririi și acuzat de sechestrare de persoane. El a rămas în custodia poliției, scrie Digi24.

Citește și: Din Sibiu ajungi mai repede la Budapesta decât la Suceava. 170 km în plus până în capitala Ungariei

Gestul folosit de adolescentă pentru a semnala violanță sau probleme ar fi fost lansat prima dată în 2020 de către Fundația Canadiană pentru Femei. A fost adoptat la nivel mondial de către femeile care au nevoie să ceară ajutor în mod discret. Gestul se face în felul următor: mâna ridicată, palma deschisă, degetul mare băgat în palmă, apoi acoperit cu restul degetelor.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.