Suspiciuni grave asupra veniturilor viceprimarului Horia Tomescu: viață de familie cu 560 lei lună

DE Petre Bădică | Actualizat: 05.05.2021 - 13:06
Suspiciuni grave asupra veniturilor viceprimarului Horia Tomescu / Inquam Photos / Octav Ganea

Horia Tomescu, viceprimarul Capitalei nu a putut explicat cum a trăit din venituri de sub 1.600 lei pe lună când mai are de plătit o și o rată de 1000 lei.

SHARE

Newsweek România a scris, săptămâna trecută, că din declarația de avere a lui Horia Tomescu rezultă că familia sa a trăit cu sub 1.600 lei pe lună un an întreg.

Citește și: G7 transmite un mesaj către China: Occidentul nu este terminat. Va apăra valorile internaționale

Tomescu susține că a câștigat 9.352 de lei din servicii medicale într-un an întreg, în medie 770 lei/lună. Soția lui a câștigat 9.587 de lei într-un an, adică 790 lei/lună. Familia Tomescu are de returnat un credit de 153.000 lei luat pe 15 ani. Fără dobândă ar trebui să returneze suma de 850 lei. Cu dobândă, probabil că rata trece de 1.000 de lei/lună.

Suspiciuni grave asupra veniturilor viceprimarului Horia Tomescu

Horia Tomescu a câștigat, în 2019, lunar, cu 230 lei mai puțin decât rata la bancă. Dacă adunăm și veniturile soției, familia Tomescu a trait, lunar, cu 560 de lei pe lună. Horia

Tomescu nu a răspuns la telefon și nici mesajelor Newsweek România de a clarifica chestiunile de mai sus.

După apariția articolului în Newsweek România, Tomescu a oferit, o serie de explicații, confuze și lipsite de credibilitate, la B1 TV.

„Răzvan Zamfir, moderator B1 TV : Au publicat jurnaliști ieri,  daca nu mă înșel, declarațiile dumneavoastră de avere și de interese, în cea de interese nimic n-a fost interesant, dar din declarația dumneavoastră de avere rezulta că, cumulând veniturile dumneavoastră cu cele ale soției, familia dumneavoastră a trăit cu 560 de lei în fiecare luna. E ceva greșit în acest calcul, am omis pe undeva vreun zero, domnule viceprimar Tomescu ?

Horia Tomescu : Nu am lucrat nicio zi la Stat. Cei șaptesprezece ani de cariera s-au desfășurat, cu toții, în privat. În afara de veniturile din salarii exista și venituri din dobânzi, din conturile bancare, și din dividende”.

Citește și: Interlopul Mircea Nebunu ar putea face 9 ani de închisoare după ce a condus fără permis

Mențiune. Dacă ar fi câștigat bani din dividende, Tomescu ar fi trebui să menționeze acest lucru în declarația de avere. Nu a făcut-o.

Cea mai mare sumă de bani pe care o are în conturi Tomescu este 18.000 de euro. Dobânzile fiind foarte mici, Tomescu ar câștiga, lunar, câțiva euro.

Confuzie legată de anii fiscali

În discuția de la Tv, Tomescu spune că a câștigat extrem de puțin pentru că în 2020 a fost pandemie. Pentru a putea trăi, Tomescu pretinde că a scos bani din bancă:

„Horia Tomescu : Am cheltuit din conturile din depozitele pe care le aveam.

Razvan Zamfir : Deci, ați trăit din ce ați pus deoparte mai demult.

Horia Tomescu : Din anii anteriori, da.”

Tomescu vorbește despre veniturile din anul pandemiei, adică 2020. Doar că el ar fi trebuit să treacă în declarația de avere veniturile pe anul fiscal anterior, adică 2019. Tomescu a completat declarația de avere în noiembrie 2020.

Aspect confirmat pe site-ul oficial al Primăriei București unde Tomescu este așteptat să depună „Declaraţia de avere 2021, pt. anul fiscal 2020”.

Cine este Tomescu

Horia Tomescu se prezintă singur pe pagina personală în puține cuvinte: „Fac parte din generatiile nascute inainte de Revolutie, dar am crescut si m-am format intr-o tara care isi doreste democratie, bunastare si dreptate. Deoarece doresc sa conturam impreuna un viitor necesar noua si copiilor nostri, m-am implicat in PLUS”.

El este vicepriumar al Capitalei și a boicotat votul pe bugetul Capitalșei susținând că veniturile sunt supraevualte.

Citește și: Consilierii generali ai USR PLUS îi cer lui Nicușor Dan să retragă proiectul de buget

Viceprimarul USRPLUS al Capitalei, Horia Tomescu, a fost incapabil să ofere un singur argument clar pentru controversatele numiri în consiliile de administrație (CA) ale spitalelor subordonate administrației Bucureștiului.

Tomescu dorea să propună în aceste CA-uri, printre altele, o casieră, un UNPR-ist și un cuțitar.

Citește și: Viceprimarul Tomescu, incapabil să explice numirile controversate în CA-urile spitalelor

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te