Suceava: Medic demis după ce își chema pacienții din spital la cabinetul privat

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 05.04.2019 - 16:55
Spitalul Județean Suceva. Foto Tele M.

Doctorul Georgeta Martiniuc, șefa de la secția de Oftalmologie a Spitalului „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava a fost înlocuit din funcție după ce un parinte s-a plâns că s-a dus cu copilul în spital la consultație și a fost chemat la cabinetul privat, potrivit televiziunii Tele M.

SHARE

Lucian Baltaru, un bărbat din Suceava, susţine că şi-a dus fetiţa la Spitalul Judeţean Suceava pentru că un coleg i-a zgâriat ochiul cu un băţ. BMedicul care ar fi trebuit să consulte pacienta ar fi întârziat la serviciu, acuză bărbatul. Când a ajuns, consultaţia ar fi durat doar 30 de secunde şi, în loc de diagnostic, pacienta ar fi primit o invitaţie la cabinetul privat al doctoriţei.

Suceveanul a spus că a fost nevoit să meargă la Spitalul Judeţean duminică, după ce fiica lui a avut parte de o întâmplare nefericită pe esplanada Casei de Cultură, din centrul oraşului, unde se plimba cu bicicleta. Un coleg i-a băgat în băţ în ochi, iar copila “a trecut milimetric pe lângă o tragedie”, arată Tele M. Ajunsă la spital, fetiţa a fost consultată de un medic pediatru, după care a fost trimisă la un consult oftalmologic.

Bărbatul susţine că toată consultaţia ar fi durat 30 de secunde, după care pacienta ar fi fost chemată la cabinetul privat al medicului, care se află pe strada Mărăşeşti din Suceava.

„M-am blocat. Am venit la UPU ca să-mi fac programare la cabinetul privat al unei...duamne doftor.!? Am iesit. M-am dezmeticit un pic şi am pus mâna pe telefon. Pe cine să sun? Pe directorul medical, ca doar a fost atât de amabil. (…) Şi-i povestesc ce şi cum. Mă invită să scriu o plângere şi să o înregistrez la secretariat. Îi spun că am un copilaş cu dureri şi chiar nu am chef. Insistă de mai multe ori să înregistrez o plângere, pentru că doar astfel putem schimba lucrurile. I-am spus ca ma mai gândesc“, a povestit tatăl.

Fetiţa a fost tratată de un alt medic, însă tot într-un cabinet privat. După consultaţie, Lucian Baltaru s-a întors la spitalul judeţean, unde a depus o plângere pentru modul în care a fost tratată micuţa.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.