Studiu: 35% dintre turișii români aleg destinații exotice. Africa a devenit favorita numărul 1

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 04.08.2021 - 18:45
Safari în Tanzania. / Foto: wildlifesafaritanzania.com

Majoritatea turiştilor români care aleg destinaţii externe optează pentru sejururi clasice în perioada mai-octombrie, în Turcia, Grecia, Bulgaria, Spania, în timp ce 35% aleg destinaţiile exotice, iar Africa a devenit favorita numărul 1, conform touroperatorului DAL Travel.

SHARE

Potrivit unui studiu efectuat de DAL Travel, chiar dacă majoritatea turiştilor care aleg destinaţii externe optează pentru sejururi clasice în perioada mai-octombrie (Turcia, Grecia, Bulgaria, Spania etc.), procentul acestora fiind de 65% din totalul anual al turiştilor de outgoing, circa 35% dintre români aleg destinaţiile exotice. Numărul este în creştere faţă de anii precedenţi datorită condiţiilor mai puţin restrictive comparativ cu destinaţiile europene. 

Citește și: Toți pasagerii unei curse Bologna - Iași s-au trezit fără bagaje. „Dorel” a încurcat valizele

Topul destinaţiilor exotice africane, condus de Kenya, Tanzania şi Zanzibar

"La ora actuală, putem spune că Africa a devenit favorita numărul 1 a destinaţiilor exotice, depăşind continentul asiatic. Pe lângă faptul că Africa reprezintă un continent încă nedescoperit de către majoritatea românilor, multe ţări din Extremul Orient, cu câteva excepţii, impun încă multe restricţii cauzate de pandemia covid-19.

Pe lângă destinaţiile africane clasice, precum Egipt, Maroc, Tunisia, Africa de Sud, Kenya, Tanzania cu Zanzibar, organizăm circuite şi în alte ţări mai puţin cunoscute pe piaţa turistică din România, precum Etiopia, Namibia, Sudan, Senegal, Gambia, Togo, Benin, Ghana, Algeria. Raportat la cereri, pe locul doi se află, la ora actuală, America de Sud şi America Centrală, cu destinaţii precum Peru, Ecuador cu Galapagos, Columbia, Chile cu Insula Paştelui, Mexic, Costa Rica, Panama sau Guatemala. Fireşte că ne dorim şi o revenire a Asiei şi a Extremului Orient, care sperăm că se va întâmpla anul viitor”, declară Daniela Nedelcu, director general DAL Travel.

Citește și: Barometrul vizibilităţii miniştrilor în iulie: Cîțu, în pole. Barna și Tanczos Barna, pe doi și trei

"Majoritatea turiştilor care aleg destinaţiile exotice preferă circuite, în special circuite private cu maxim şapte participanţi, dorinţa acestora fiind de a vizita cât mai multe vestigii culturale şi istorice sau atracţii naturale. Însă există şi o categorie de turişti care optează pentru sejururi de litoral, în special pentru Kenya - Mombasa, Tanzania - Zanzibar sau Mexic - Riviera Maya”, explică Daniela Nedelcu.

"Turiştii aleg destinaţiile exotice şi în funcţie de cum sunt poziţionate pe lista pandemică a momentului, un mare avantaj fiind acela că, la ora actuală, o mare parte dintre ţările din Africa şi din America de Sud şi Centrală se află pe lista verde de mai mult timp. Pentru destinaţii exotice, turiştii au început deja să efectueze rezervări pentru perioada octombrie – decembrie. Unul dintre motivele pentru care se fac rezervări până la sfârşitul anului este acela că destinaţiile exotice sunt căutate de turiştii din întreaga lume, fiind recomandată efectuarea rezervărilor din timp, în pofida pandemiei”, mai spune Daniela Nedelcu.

Tarifele pentru destinaţiile exotice variază între 1.500 şi 4.000 de euro de persoană, în funcţie de destinaţie, cu transport inclus, media fiind de 2.600 de euro de persoană. Durata medie a unui circuit într-o destinaţie exotică este de 12 zile, iar a unui sejur, de 7-8 zile.  

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.