Studiu: 35% din angajatorii din SUA îi vor sancționa pe angajații care refuză vaccinarea

DE Mircea Marian | Actualizat: 06.05.2021 - 12:32
Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Un studiu al Arizona State University, realizat cu ajutorul fundației Rockefeller și publicat la finalul lunii aprilie, arată că 65% dintre companiile din SUA vor cere angajaților lor să se vaccineze.

SHARE

O largă majoritate a angajatorilor americani, circa 65%, intenționează să ofere angajaților stimulente pentru a se vaccina, iar 63% vor solicita dovada vaccinării, arată sondajul.

Peste 44% din angajatorii chestionați vor solicita vaccinarea tuturor angajaților, 31% doar vor încuraja vaccinarea, iar 14% vor solicita vaccinarea doar a unor angajați.

În ceea ce privește consecințele pentru nerespectarea politicii de vaccinare a companiei, 42% dintre angajatori au declarat că angajatului nu i se va permite să se întoarcă la mediul fizic de lucru, iar 35% au spus că acțiunile disciplinare sunt luate în considerare, inclusiv eventualele concedieri. 

Citește și: Gruia Stoica acuză: condamnat după ce a blocat traficul de țigări controlat de soțul ex-șefei DIICOT

Studiul a cuprins 957 de companii din SUA, majoritatea având peste 250 de angajați. 

Sănătatea mintală și epuizarea angajaților sunt o mare preocupare pentru companii, mai arată studiul. Circa 77% dintre angajatori - studiul a cuprins date de la companii din SUA și din Marea Britanie - au declarat că sănătatea mintală a angajaților a devenit acum o prioritate.

În ceea ce privește companiile din SUA, 79% dintre angajatori au indicat că bunăstarea sănătății mintale a angajaților a devenit o prioritate.

„Această pandemie a avut în mod clar un impact devastator asupra sănătății noastre mentale colective. Datele indică faptul că angajatorii văd această criză și lucrează pentru a găsi modalități de a ajuta angajații să-și restabilească bunăstarea mentală”, a spus Jonathan D. Quick, unul din directorii Fundației Rockefeller. 

Post-pandemie, aproape trei sferturi din companii (72%) au indicat că intenționează să ofere angajaților lor posibilitatea unui program mai flexibil sau să extindă perioada în care muncesc de acasă. Mai mult de șase din 10 companii chestionate vor oferi un mediu de lucru virtual sau un model hibrid - o combinație de mediu de lucru virtual și fizic - după pandemie. 

În 2021, majoritatea companiilor (63%) vor permite angajaților să lucreze de acasă până la finalul anului. 

Citește și: Răzbunarea lui Arthur: trolling dur la recenziile castelului prințului Emanuel Liechtenstein

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.