Stelian Ion: Angajații Ministerului Justiției nu își permit să facă lucruri ilegale

DE Edi Neagu | 02.09.2021 - 10:37
Stelian Ion așteaptă decizia președintelui Iohannis. FOTO: Facebook

Stelian Ion susține că Ministerul Justiției este o instituție respectabilă.

SHARE

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a afirmat, joi, că angajaţii ministerului nu-şi permit, indiferent de "presiunile" pe care încearcă să le facă "unii sau alţii", să îşi "pericliteze cariera şi să facă lucruri greşite, ilegale".

"Este o instituţie respectabilă, Ministerul Justiţiei, unde lucrează nişte oameni care au intrat aici pe bază de concurs, unii au zeci de ani de experienţă, oameni care nu-şi permit, indiferent de presiunile pe care încearcă să le facă unii sau alţii să îşi pericliteze cariera şi să facă lucruri greşite, ilegale. Ministerul Justiţiei, de-a lungul anilor, a fost garantul legalităţii actelor normative care trec prin Guvern şi de câte ori nu au fost respectate avize şi nu au fost respectate opiniile din Ministerul Justiţiei s-a ajuns la situaţii neplăcute. Unii au ajuns să dea cu subsemnatul. Aş fi foarte atent în activitatea guvernamentală la aceste avize şi la aceste opinii ale profesioniştilor de la Ministerul Justiţiei. În Guvernul României toţi colegii de la celelalte ministere apreciază ca fiind o activitate de calitate cea a juriştilor din minister", a declarat Stelian Ion, la Ministerul Justiţiei.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că a transmis, miercuri, preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare din funcţie a ministrului Justiţiei, Stelian Ion.

"Am luat o decizie necesară. Acum câteva minute am trimis preşedintelui României cererea de revocare din funcţia de ministru al Justiţie a domnului Stelian Ion. Nu voi accepta în Guvernul României miniştri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este un ministru care nu a reuşit să se impună în coaliţie, nu a reuşit să îşi ducă la bun sfârşit proiectele. De exemplu, desfiinţarea Secţiei Speciale, care nici după opt luni de mandat nu a fost desfiinţată", a afirmat Cîţu, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.