Spitalul Nicolae Robănescu a primit un generator și două ambulanțe de transport victime multiple de la ISU București-Ilfov. În același timp, autoritățile au început o anchetă pentru a lămuri situația creată.
Cu o seară înainte, generatorul spitalului a explodat după o pană de curent.
Spitalul de copii Nicolae Robănescu a primit un generator de la pompieri. Este o anchetă în curs
În prezent, unitatea medicală este alimentată cu electricitate de la un generator al pompierilor
”La solicitarea Spitalului N. Robănescu, ISU B-IF a pus la dispoziția acestuia un generator electric, cu o putere de 450 kVA, care să asigure continuitatea alimentării cu energie electrică a unității medicale, până la remedierea situației înregistrate.
Citește și: VIDEO Incendiu puternic la Spitalul pentru copii Nicolae Robănescu din Capitală. 110 copii, evacuați
De asemenea, ISU B-IF a alocat 2 autospeciale pentru transport victime multiple (ATPVM) și personal specializat pentru asigurarea transportului, în condiții optime, a pacienților evacuați preventiv în cursul zilei de ieri, de la Spitalul “Marie Curie” către Spitalul N. Robănescu”, au transmis reprezentanții ISU B-IF.
Premierul Marcel Ciolacu a transmis miercuri la prânz că prioritatea guvernului este restabilirea condițiilor de funcționare a spitalului.
Cauza incendiului de la spitalul de copii
Cu o seară în urmă, a avut loc o pană de curent în zona din jurul Spitalului de recuperare pentru copii Robănescu, motiv pentru care spitalul a fost alimentat de generator mai mult de 1 oră.
Conform informațiilor transmise de Ministerul Sănătății, în momentul revenirii energiei electrice în rețea transformatorul a explodat, provocând incendierea a două mașini din apropiere.
Citește și: Spitalul de copii care a ars era subfinanțat, angajații prost plătiți. Oficialii zic că totul era OK
Personalul a luat imediat măsuri pentru oprirea instalațiilor de gaze din incinta spitalului și a procedat la evacuarea în siguranță copiilor internați, a aparținătorilor acestora.
Operațiunea s-a desfășurat sub coordoarea directorului medical dr. Andrada Mirea, care era de gardă în momentul respectiv.
Ministrul Sănătății este în legătură permanență cu conducerile celor două spitale pentru asigurarea transferului în siguranță al pacienților la Marie Curie, care a alocat resurse umane suplimentare în zona de primiri urgențe până la rezolvarea situației.