Spitalul de Copii Nicolae Robănescu a primit un generator de la pompieri. Este o anchetă în curs

DE Vlad Alexandru | 26.07.2023 - 12:36
Pompierii au stins incendiul de la Spitalul Robănescu Foto: captură video IGSU

Spitalul de Copii Nicolae Robănescu a primit un generator de curent și două ambulanțe de transport victime multiple de la pompieri. În acest moment, autoritățile au demarat o anchetă pentru a se lămuri situația creată.

SHARE

Spitalul Nicolae Robănescu a primit un generator și două ambulanțe de transport victime multiple de la ISU București-Ilfov. În același timp, autoritățile au început o anchetă pentru a lămuri situația creată. 

Cu o seară înainte, generatorul spitalului a explodat după o pană de curent. 

Spitalul de copii Nicolae Robănescu a primit un generator de la pompieri. Este o anchetă în curs

În prezent, unitatea medicală este alimentată cu electricitate de la un generator al pompierilor

”La solicitarea Spitalului N. Robănescu, ISU B-IF a pus la dispoziția acestuia un generator electric, cu o putere de 450 kVA, care să asigure continuitatea alimentării cu energie electrică a unității medicale, până la remedierea situației înregistrate. 

Citește și: VIDEO Incendiu puternic la Spitalul pentru copii Nicolae Robănescu din Capitală. 110 copii, evacuați

De asemenea, ISU B-IF a alocat 2 autospeciale pentru transport victime multiple (ATPVM) și personal specializat pentru asigurarea  transportului, în condiții optime, a pacienților evacuați preventiv în cursul zilei de ieri, de la Spitalul “Marie Curie” către Spitalul N. Robănescu”, au transmis reprezentanții ISU B-IF.

Premierul Marcel Ciolacu a transmis miercuri la prânz că prioritatea guvernului este restabilirea condițiilor de funcționare a spitalului. 

”I-am vizitat în această dimineață pe micii pacienți transferați aseară, în urma incendiului de la Centrul Clinic de Recuperare ”Dr. Nicolae Robănescu”, la Spitalul Clinic de Urgență ”Marie S. Curie”.
 
Prioritatea noastră este de a restabili condițiile de funcționare în deplină siguranță la Centrul Clinic de Recuperare ”Dr. Nicolae Robănescu” astfel încât, în cel mai scurt timp, copiii să-și poată relua tratamentele de care au atâta nevoie.
 
Le mulțumesc încă o dată cadrelor medicale pentru profesionalismul de care au dat dovadă în gestionarea situației, precum și echipelor de intervenție pentru rapiditatea cu care au acționat în stingerea incendiului și reducerea pagubelor”, a transmis premierul pe Facebook.

Cauza incendiului de la spitalul de copii

Cu o seară în urmă, a avut loc o pană de curent în zona din jurul Spitalului de recuperare pentru copii Robănescu, motiv pentru care spitalul a fost alimentat de generator mai mult de 1 oră.

Conform informațiilor transmise de Ministerul Sănătății, în momentul revenirii energiei electrice în rețea transformatorul a explodat, provocând incendierea a două mașini din apropiere. 

Citește și: Spitalul de copii care a ars era subfinanțat, angajații prost plătiți. Oficialii zic că totul era OK

Personalul a luat imediat măsuri pentru oprirea instalațiilor de gaze din incinta spitalului și a procedat la evacuarea în siguranță copiilor internați, a aparținătorilor acestora.

Operațiunea s-a desfășurat sub coordoarea directorului medical dr. Andrada Mirea, care era de gardă în momentul respectiv.

Ministrul Sănătății este în legătură permanență cu conducerile celor două spitale pentru asigurarea transferului în siguranță al pacienților la Marie Curie, care a alocat resurse umane suplimentare în zona de primiri urgențe până la rezolvarea situației.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te