Situație aberantă la un spital din Cluj. După un duș improvizat, medicii trec o punte spre clădire

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 05.04.2020 - 16:29
FOTO: Facebook/Emanuel Ungureanu

 Emanuel Ungureanu, deputat USR, scrie pe pagina sa de Facebook despre o situație cel puțin ciudată care se petrece la Spitalul Județean de Urgență Cluj, care tratează pacienți cu COVID-19.

SHARE

După ce ies de sub un duș improvizat, cadrele medicale sunt nevoite să traverseze o punte din lemn, înainte de a intra în clădirea spitalului.

Redăm, mai jos, postarea făcută de parlamentarul Emanuel Ungureanu:  

„3 minute de spaimă la Spitalul Județean de Urgență Cluj! ABSOLUT INCREDIBIL! Priviți imaginile disprețului total al conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj față de personalului unității anti Covid-19 din Clinica Medicală 1!

Medicii sunt obligați să traverseze o punte de lemn, pe geam, să se expună în plină stradă, după ce au ieșit în prealabil de sub un duș improvizat unde ar trebui teoretic să se facă decontaminarea. Am reclamat vehement că această clădire veche de 100 de ani nu este potrivită să fie considerată unitate sanitară anti Covid 19. Nu are circuite funcționale.

Tartorii spitalului, Șușca și Golea nu au ascultat, de prefect ce să vă spun, un monument de incompetență! Priviți ce a ieșit! O întreb pe doamna Director Medical, Golea, public, are curajul să iasă pe acel geam și să treacă puntea de lemn în clădirea vecină, tot pe geam? Asta după ce face un duș la baia din imagine. Promit să filmez scena și să laud acrobația! Iată și mesajul doamnei doctor care mi-a sesizat grozăvia:

"Stimate domn deputat, sunt angajată a Spitalului Clinic Județean de Urgență și lucrez în Clinica Medicală 1 Cluj - Napoca , aș vrea sa vă informez despre circuitul făcut de conducerea spitalului pentru cadrele medicale pentru a combate Covid19 .

Trebuie să ieșim pe geamul fostei camere de gardă , unde s-a improvizat o pasarelă de lemn care merge spre un alt geam , unde vom cobori “ in siguranță” pentru a ne schimba în hainele civile.. pasarela este făcută în spatele clădirii iar noi trecând de sub duș pe această pasarelă ne putem vedea din strada Clinicii.

Vi se pare o soluție bună de circuit? Plus că ne dezbrăcăm infectate de Covid în aceiasi incintă în care se zice că ne vor pune niște lămpi cu ultraviolete care spun ei ne decontaminează..." Domnule prefect, domnule Boc, Tișe, ce spuneți de aceste imagini, mai susțineți mult bătaia de joc la adresa personalului medico-sanitar din Spitalul Județean de Urgență Cluj? Pe toate posturile de televiziune mințiți că la Cluj avem de toate. Nu vă este rușine?”             

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -