Și-a ”etalat” banii câștigați în Germania. A vrut să dea șpagă 500 € polițiștilor. Consumase alcool

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 04.09.2023 - 13:49

Un român care muncea în Germania a vrut să le arate prietenilor că banii pot cumpăra orice. S-a ales cu dosar penal după ce a vrut să-i mituiască pe polițiștii care l-au oprit în trafic. Consumase alcool. Acum are dosar penal.

SHARE

Un tânăr de 24 de ani care muncea în Germania s-a ales cu dosar penal în România după ce a încercat să dea șpagă Poliției. Venea din club cu prietenii și conducea cu viteză excesivă.

Când au văzut că agenții de circulație nu pot fi înduplecați, a dublat suma promisă. Voia să nu i se întocmească dosar penal pentru că a condus sub influența alcoolului.

Și-a ”etalat” banii câștigați în Germania. A vrut să dea șpagă 500 € polițiștilor. Consumase alcool

”La data de 3 septembrie a.c., ofițerii de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani au fost sesizați de către polițiști din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani despre

faptul că, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe raza localității Joldești, comuna Vorona, județul Botoșani, au depistat și oprit un conducător auto pentru faptul că depășise viteza de deplasare pentru acel sector de drum, respectiv a fost surprins circulând cu viteza de 110 km/h. 

Citește și: Accident teribil în Ilfov! Un șofer drogat și băut a ucis o femeie și a intrat în 5 mașini parcate

În urma testării cu aparatul etilotest, acestuia i s-a stabilit o alcoolemie de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

În aceste împrejurări, conducătorul auto, în vârstă de 24 de ani, le-a promis celor doi polițiști suma de 100 de euro cu titlu de mită, apoi a dublat suma în scopul de a-i determina pe cei doi polițiști să nu întocmească dosar penal pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În timp ce era condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, conducătorul auto le-a oferit acestora suma de 500 de euro pentru a nu dispune măsurile legale pentru abaterile constatate. 

Agenții de poliție au înregistrat momentul oferirii sumei de bani cu aparatura tip bodycam și au refuzat categoric propunerea conducătorului auto. 

Citește și: VIDEO „Orbită” de alcool, o șoferiță de 47 de ani a sărit cu Mercedes-ul peste un giratoriu

Ofițerii de poliție din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Botoșani au procedat la constatarea infracțiunii flagrante cercetările fiind continuate, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită”, a transmis DGA.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te