Ionel Glăman conduce Garda de Mediu din București din anul 2015. Declară un salariu extrem de mic pentru o funcție atât de importantă: a câștigat, în 2018, suma de 44.551 de lei, adică 3.700 de lei pe lună.
În 2017, a câștigat și mai puțin, adică 3.000 de lei pe lună, salariul mediu pe economie de azi.
În anul 2017, Glăman a luat un credit bancar de 520.178 de lei, aproape 110 mii de euro. În declarația sa de avere din 2018 și 2019 nu apare vreun bun mobil sau imobil achiziționat de familia Glăman din acest credit.
Contactat de Newsweek România, Ionel Glăman a susținut că de banii din credit a cumpărat o casă, dar care este pe numele soției și de aceea nu ar fi menționat-o în declarația de avere.
„Eu sunt numai co-debitor. Casa nu e pe numele meu, e pe numele soției pentru că ea câștigă mai mult. Dacă se supără soția, mă poate da afară. Pentru alte informații, adresați-vă purtătorului de cuvânt”, a precizat Glăman pentru Newsweek România.
Din declarația de avere a șefului Gărzii de Mediu București reiese faptul că soția are venituri de două ori și jumătate mai mici. Monica Mihalea Glăman a câștigat, în 2018, ca stomatolog la Administrația Spitalelor București numai 18.600 lei pe an, adică 1.550 lei pe lună.
Glăman ar fi trebuit să declare casa cumpărată pe credit în declarația de avere, deoarece orice bun dobândit în perioada de căsătoriei este bun comun. În plus, Glăman este co-debitor.
Veniturile familiei Glăman sunt de 5.250 de lei, adică 1.100 euro pe lună. La aceste venituri, e greu de crezut banca i-a dat un credit de 110 mii de euro fără o altă garanție.
Soția, salariu nedeclarat la privat
Din datele de la Monitorul Oficial reiese că Glăman Monica-Mihalea nu este doar angajată într-un spital din București. Ea este administrator al companiei Dent Tess Dental, clinică aflată în centrul Capitalei.
Pe site-ul clinicii, Monica Glăvan este medic stomatolog cu competențe în implantologie și terapia laser. Venitul ei nu apare în declarația de avere a soțului.
Citește și Șeful Gărzii de Mediu București, călare pe porc sau la șpriț cu tovarășii, la bustul gol
Asociat cu familia într-o cantina-butic
Ionel Glăman deține 51% din acțiunile companiei Glăman Prod din Târgu Jiu. Până în 2015, a fost un restaurant care a avut profit de peste 100 mii lei și 5-6 angajați.
Din 2016, s-a transformat într-o firmă de comerț cu amănuntul și a început să aibă profit de peste 300 de mii, scăzând numărul de angajati la doi. În 2018, a avut profit de 500.000 de lei.
Decorat de Băsescu
„Se conferă Ordinul Meritul Agricol în grad de Comandor: domnului Viorel Ionel Glăman, consilier juridic, Comisariatul Regional Galaţi al Gărzii Naţionale de Mediu”, e anunțul din Monitorul Oficial 2007.
Afacerile imobiliare ale familiei Glăman
„Poliţia Rutieră a Municipiului Tg-Jiu ar putea fi evacuată din sediu, la sfârşitul acestei luni, după ce 10 ani de zile a beneficiat de spaţiu acordat cu titlu gratuit de către Consiliul Local Tg-Jiu, pe str. Traian, nr. 51.
Sub aripa ocrotitoare a celor două instituţii s-a dezvoltat şi SC Glaman Prod SA, societate aparţinând lui Ionel Glaman, om de afaceri protejat şi ajutat de autorităţi.
Acesta ocupa abuziv şi gratuit magaziile de la demisolul poliţiei, dar a pus mâna şi pe cea mai mare parte din imobil, printr-un contract de închiriere perfectat, de ochii lumii, de către Consiliul Local Tg-Jiu cu socrul omului de afaceri.
Terenul aferent proprietății, pe care moştenitorii de drept încearcă să o obţină, este tot în folosinţă lui Glaman, obişnuit să se folosească de bunurile altora ilegal, atâta timp cât este protejat de prietenii săi din primărie…
Sub birourile poliţiei se afla cinci magazii, cu o suprafaţă de aproape două ori mai mare.
Acestea au rămas în proprietatea primăriei, nefiind închiriate poliţiei pentru că nu erau utile acesteia. În scurt timp au devenit însă folositoare societăţii lui Glaman, care a început să trăiască pe picior mare. şi-a deschis un magazin alimentar şi chiar o mică cantină, în care se hrănesc zilnic salariaţii Poliţiei Municipale Tg-Jiu şi cei de la Rutieră”, scrie scandalingorj.ro.
1.000% poluare depășită
Platformele de măsurare a calității aerului airly.eu și aerliver.ro au raportat duminică seara până luni dimineața niveluri record ale indicilor de poluare din București.
Niveluri excesiv de mari s-au înregistrat la indicii PM 2,5 și PM10, particule cu diametrul aerodinamic mai mic de 10 micrometri, care trec prin nas și gât şi pătrund în alveolele pulmonare provocând inflamații și intoxicări.
S-au înregistrat depășiri chiar și cu 900-1.000% peste limitele maxim admise la poluarea cu PM2,5 (particule în suspensie cu diametrul mai mic de 2,5 microni – de la arderi, de exemplu) și de aproape 800% la poluarea cu PM10 (particule în suspensie cu diametrul mai mic de 10 microni - de la praf sau polen), potrivit Digi24.
La miezul nopții, senzorul airly.eu din zona Pantelimon a înregistrat o depășire de peste 1000% pentru poluarea cu PM2,5.